Yıldırım'ın 'Mucizesi' Çocuklar

Yıldırım Belediyesi, çocuklara tiyatroyu sevdirmeye yönelik gerçekleştirdiği etkinliklere, Anadolu Jet Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘mucize sensin’ müzikli çocuk oyununu ekleyerek bin 200 çocuğa eğlenceli anlar yaşattı.

Yıldırım'ın 'Mucizesi' Çocuklar
Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelenen, animasyon ve çizgi film kahramanlarının süper yeteneklerinden etkilenen çocukların olağanüstü güçlere sahip olmadıklarının anlatıldığı tiyatro oyunu, salonu dolduran Arif Nihat Asya İlkokulu, Üstün Üründül İlkokulu ve İhsan Dikmen İlkokulu öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi. Oyuna zaman zaman katılan çocuklar oyuncularla birlikte şarkı söylemeyi de ihmal etmedi.

Geleceğin teminatı çocukların aldıkları okul eğitiminin yanında kültürel ve sosyal olgularının da gelişmesi amacıyla destek olduklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çocuklarımızı sanatla buluşturmak, tiyatroyu sevdirmek donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için bir araç olacaktır. Okul eğitiminin yanında sosyal gelişmişlik seviyelerinin de yüksek olması geleceğe yapılan yatırımın bir adımıdır” dedi.

Çocukların yaşları itibariyle gördükleri her şeye inandıklarını ve hayal dünyalarında gerçekmiş gibi yaşadıklarını da ifade eden Başkan Edebali, “Yavrularımızın zihnini karıştıran çizgi filmlerin olumsuz etkisinin yok edilmesini, her çocuğun özel olduğunu, doğaüstü güç diye bir şey olmadığını aktaran oyun çocukların eğlenirken öğrenmesi de sağlanıyor. Ailelere düşen görev yavrularına gerçeği aktarmak” diye konuştu.

Kaynak: İHA