Tekirdağ'da, 'Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi' Çalışmaları

Proje kapsamında Malkara'nın Elmalı Mahallesi'nde vatandaşlara eğitim verildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi kapsamında Malkara ilçesinin Elmalı Mahallesi’nde vatandaşlara eğitim verildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca düzenlenen eğitimde, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri Murat Öz, Hamide Salha, NKÜ Ziraat Fakültesi Tarım ve Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Harun Hurma ve Ayşegül Adalı Filiz mahalle sakinlerine kırsal turizm ve girişimcilik, konularında bilgi verdi.

NKÜ Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Murat Öz, "Kırsal Turizm" konusunda yaptığı sunumda, Kırsal turizmin, kırsal alana ziyaretçi çekmek amacıyla yayla, orman, köy, mesire yerleri, çiftlik dışı kırsal pazar yerleri, kültürel alanlarda vakit geçirme, spor, yürüyüş yapma, tırmanma, rafting, öğrenme, geceleme ve dinlenme faaliyetlerinin tümünü kapsayan geniş bir turizm kolu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kırsal turizm, temel olarak küçük çiftlikler olmak üzere, çiftçilere ek gelir sağlamak amacıyla bağ, bahçe, tarla, ahır, ağıl, kümes vb tarımsal üretim alanları ile küçük ölçekli ve geleneksel gıda işleme tesisleri gibi faaliyet alanlarını ziyaret etmek, günlük işlerine katılmak, çiftlik evinde gecelemek, gezinmek, eğlenmek, alış veriş yapmak ve bazen de eğitim almak gibi aktivitelerin bir veya birkaçını kapsayan bir turizm türüdür."

Eğitim seminerlerinin Malkara'nın Sarıpolat, Saray’ın Safaalan ve Bahçeköy Mahallelerinde, Şarköy’ün Uçmakdere, Gaziköy, Kirazlı ve Hoşköy mahallelerinde de verileceğini belirtildi.
Kaynak: AA