15 Senedir Rahat Uyuyamıyordu

Ankara’dan Bursa’ya tedavi olmak için gelen Ela Can Ezgü, 15 senedir kendisini uyutmayan ağrılarından bir ayda kurtuldu.

15 Senedir Rahat Uyuyamıyordu
Ankara’da kendilerine ait temizlik firmasında muhasebeci olarak çalışan 38 yaşındaki Ela Can Ezgü, 15 senedir çektiği ağrılarından Bursa’da Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu sayesinde kurtuldu. Ağrılarından 1 ayda kurtulan Ezgü, “Kendi şirketimizde muhasebeci olarak çalışıyorum. Sabahtan akşama kadar masa başında bilgisayarla uğraşıyorum. Ağrılarım dayanılmazdı. Geceleri beni uykumdan kaldırıyordu. 4-5 tane boyun fıtığım olduğu söylendi. Değişik hastaneler ve fizik tedavi merkezlerine gittim. Ağrı kesiciler ve kas gevşeticiler kullandım ama sonuç alamadım. Buraya geldiğim ilk gün ağrılarımın hafiflediğini hissettim. 8 seansın sonunda ise tüm ağrılarımdan kurtuldum” diye konuştu.

Uzun zamandır çektiği ağrılar sebebiyle kendilerine gelen Ezgü’nün tüm raporlarının incelediğini ifade eden Dr. Ali Şahabettinoğlu, “Ense, kol ağrısı ve kolda, elde uyuşma şikayetleriyle bize geldi. Daha önce de boyun fıtığı teşhisi konulmuş ama yapılan uygulamalar anlık ve günlük rahatlatmalara fayda etmiş. Yapılan tetikler sonucunda ameliyatlık durumun olmadığını gördük ve seanslara başladık. Haftada iki seans olmak üzere 8 seans içerisinde şiddetli boyun ağrılarından ve fıtığından kurtuldu” diye konuştu.

KÜÇÜK EGZERSİZLERLE FITIKTAN KURTULUN

Boyun düzleşmesinin özellikle bilgisayar keşfedildikten sonra ortaya çıktığını belirten Şahabettinoğlu, “Daha önceleri sadece uzun süreli aşağı bakılan mesleklerde, yani seramik sanatçılarında, müzik aletlerini uzun süre çalanlarda ve uzun müddet yazı yazanlarda boyun düzleşmesi oluyordu. Ama artık boyun düzleşmesi uzun süre bilgisayara bakan veya telefonu ile uzun süre meşgul olan kişilerde de ortaya çıkmaya başladı.

Bundan kurtulmanın küçük ama etkili yolları var. Uzun süre masa başında iş yapanların 30 dakikada bir arkaya yaslanarak 5 dakika dinlenmesi gerekiyor. Ayrıca kültür fizik hareketlerinden aşağı yukarı sağa sola boyunlarını hareket ettirerek fıtık olmanın önüne geçilebilir” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Şahabettinoğlu, bu tür rahatsızlıklarda hemen bir fizik tedavi uzmanına başvurulmasını tavsiye etti. Bursa’daki merkezinde manipülasyon (elle tedavi) yöntemini uygulayan Şahabettinoğlu, bu yöntemin çok az sayıda doktor tarafından uygulandığına dikkat çekti. Manipülasyon tedavisinin hafif vakalarda 2-3, orta vakalarda 4-6 ve ileri vakalarda 7-9 seans uygulandığını anlatan Şahabettinoğlu, “Bu tedavi hastalıklı bölgeye birtakım bastırma, germe ve döndürme gibi manevralarla uygulanır. Bu tedavi yöntemi masajla ilgili değildir. Ameliyatın sadece bel fıtığında ayaklarda ilerleyen kas gücü kaybı, idrar-büyük abdest kaçırma şikayeti olan ya da ameliyatsız tedaviyle cevap veremeyen hastalarda, boyun fıtığında ise ellerde kollarda ilerleyen kas gücü kaybı olanlarda uygulanır” dedi.

Kaynak: İHA