Kuveyt Elektrik Ve Su Bakanı'nın İstifası

Kuveyt Emiri Sabah, Elektrik ve Su Bakanı Cessar'ın istifasını kabul etti

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın, Elektrik ve Su Bakanı Ahmed el-Cessar'ın istifasını kabul ettiği bildirildi.

Kuveyt Emiri Sabah'ın yayınladığı kararnamede, kamuoyunda "2007 Acil Elektrik" olarak bilinen davada yargılanan Bakan Cessar'ın 29 Eylül'de sunduğu istifa dilekçesinin kabul edildiği belirtildi.

Sabah'ın ayrıca kabinedeki bazı bakanları da değiştirdiği belirtildi.

Kuveyt'te 2007 yılında "2007 Acil Elektrik" projesi kapsamında, emir fermanı çıkarılmadığı halde millet meclisini bilgilendirilmeksizin takviye elektrik jeneratörleri alımı için devlet bütçesinden 400 milyon Kuveyt dinarı (1.2 milyar dolar) harcanmıştı.

Bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, jeneratörlerin kullanışsız olduğu ve Elektrik ve Su Bakanlığı'nın bunları çalıştıramadığının ortaya çıkmasının ardından, projenin arkasında ismi geçen 16 kişi başta olmak üzere "büyük bir yolsuzluk gücünün" olduğu suçlamaları gündeme gelmişti.

Kuveyt Elektrik ve Su Bakanı Cessar'ın da aralarında bulunduğu 16 hükümet yetkilisi, yolsuzluk davası kapsamında görevden alınarak 2 yıl hapse mahkum edilmişti.
Kaynak: AA