Hüseyin Gülerce: Sizin bu yiğitliğinizi askeri darbe dönemlerinde hiç görmedik

Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili, "Yapılan tutuklamalar devlet sırlarını ifşa etmek ile alakalı verilen bir kararın sonucu, gazetecilik ile hiçbir alakası yok" dedi. Gülerce, "Bu kadar devleti, milleti, basın özgürlüğünü düşenen insanlarsanız; biz sizin bu yiğitliğinizi askeri darbe dönemlerinde hiç görmedik" ifadesini de kullandı.

Hüseyin Gülerce: Sizin bu yiğitliğinizi askeri darbe dönemlerinde hiç görmedik
Hüseyin Gülerce: Sizin bu yiğitliğinizi askeri darbe dönemlerinde hiç görmedik
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Türker Akıncı'nın moderatörlüğünü yaptığı Ortak Akıl programında gündemi değerlendiren Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili konuştu.

Gülerce, Gülen medyasının ısrarla Türkiye'nin yanlış yaptığını ve Türkiye'yi terör örgütlerine yardım eden bir ülke diye Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması gerektiğini söylemeye varıncaya kadar bu meseleyi dillendirdiklerini söyledi. 'Bu akıl alacak bir şey değil' diyen Hüseyin Gülerce, Cumhuriyet Gazetesi'nin 29 Mayıs'ta yani 7 Haziran seçiminden bir hafta önce 'İşte Erdoğan'ın yok dediği silahlar' şeklindeki manşetine dikkat çekti.

Hüseyin Gülerce, 'Yapılan tutuklamalar devlet sırlarını ifşa etmek ile alakalı verilen bir kararın sonucu, gazetecilik ile hiçbir alakası yok' dedi.

'SİZ ASKERİ DARBE DÖNEMLERİNDE MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ HİÇ HATIRLAMADINIZ Kİ...'

'Bu kadar devleti, milleti, basın özgürlüğünü düşenen insanlarsanız; biz sizin bu yiğitliğinizi askeri darbe dönemlerinde hiç görmedik' diye konuşan Gülerce şunları söyledi:

'Mesela Can Dündar, 27 Mayıs döneminde, 12 Mart döneminde, 28 Şubat döneminde Cumhuriyet Gazetesi'nin başında olsaydı böyle bir haberi yapabilir miydi? Biz sizin yiğitliğinizi gördük arkadaşlar. Siz 28 Şubat sürecinde toptan Türkiye'deki merkez medya olarak Genelkurmay Karargahı'na gittiniz, general içeriye girince ayağa kalktınız, alkışladınız. Sizin medya özgürlüğünüz size askerlerin çizdiği çerçevenin içinde geçerli. Siz askeri dönemlerde hiç medya özgürlüğünü hatırlamadınız ki...' BEYAZ GAZETE


Hüseyin Gülerce: Sizin bu yiğitliğinizi askeri darbe dönemlerinde hiç görmedikCan Dündar ve Erdem Gül tutuklandı