Hüseyin Avni Coş, ihanet operasyonunu anlattı

Adana'daki MİT TIR'larına yönelik düzenlenen ihanet operasyonunu anlatan dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Bayırbucak Türkmenlerinin katili paralel yapıdır" dedi.

Hüseyin Avni Coş, ihanet operasyonunu anlattı
Hüseyin Avni Coş, ihanet operasyonunu anlattı
Paralel yapının Adana'da MİT TIR'larına yönelik ihanet operasyonu, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla yeniden gündeme oturdu. Dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, operasyonu ve sonuçlarını Beyaz Haber'e anlattı.

Coş, “Zalimce muamelelere maruz kalması karşısında Türkiye, acil ihtiyaç maddeleriyle yardım etmeye çalışıyordu. Maalesef ‘Ortadoğu'daki terör örgütlerine Türkiye yardım ediyor' şeklinde çarpıtılarak gösterilmeye ve Türkiye Cumhuriyeti'ni de teröre yardım eden bir ülke gibi göstermeye çalıştı paralel ihanet çetesi.” dedi.

“BÜYÜK TEHDİT ALTINDALAR”
Bayırbucak Türkmenlerinin büyük tehdit adlında olduğuna dikkat çeken Coş, “Bunların kurdukları bu komplolar sonucunda maalesef gerçekler ters düz edilerek ve bir takım faaliyetlerde engellenmek suretiyle, çarpıtılmak suretiyle Suriye'deki kardeşlerimiz de zor duruma düşürüldü. Yardımsız kaldılar, muhtaç kaldılar.” ifadelerini kullandı.

“İNSAFLA HUKUKLA BAĞDAŞMAZ”
Coş, operasyonu çarşaf çarşaf yayınlayanların şimdi Türkmenlerin uğradığı zulüm karşısında sessiz kalmasına da tepki gösterdi. Coş, “Türkiye'nin Suriye'ye yardım etmesini sanki skandal gibi göstermeye çalışan, paralel ihanet çetesi mensuplarının ve onların algı operasyonuna dahil olan çevrelerin bugün baktığımızda Suriye ahalisine yönelik yabancı devletlerin askerlerinin silahsız ahaliye yönelik soykırım uygulaması karşısında sesiz kalmaları insafla, vicdanla hukukla bağdaşmaz.” şeklinde konuştu.

Hüseyin Avni Coş, ihanet operasyonunu anlattıİşte kare kare MİT TIR'larına yapılan kumpas Hüseyin Avni Coş, ihanet operasyonunu anlattıMİT TIR'larını durdurma emri veren savcılar Ankara'da! Hüseyin Avni Coş, ihanet operasyonunu anlattıMİT TIR'ları soruşturmasında 17 kişi tutuklandı