Dilovası Ağız Ve Diş Sağlığı Seminerine Yoğun İlgi

Dilovası Belediyesi tarafından, ilçe halkına yönelik farklı sağlık konularında düzenlenen eğitim ve bilinçlendirme seminerleri devam ediyor.

Dilovası Ağız Ve Diş Sağlığı Seminerine Yoğun İlgi
Dilovası Belediyesi ve Dilovası DESADENT Diş Polikliniğinin işbirliğiyle Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen ve çok sayıda ilçe sakinin de takip ettiği programı Diş Hekimi Selçuk Arslan ve Sedanur Yaşar birlikte sundular.

Ağız ve Diş Sağlığı uzmanları olan Diş Hekimi Selçuk Arslan ve Sedanur Yaşar, mikropların ilk giriş kapısı olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğuna değinerek “Ağız ve dişlerin sağlığı için öncelikle bu bölgelerin temizliğine önem vermeliyiz. Ağzımızın sağlığı için aşırı sıcak gıdalara dikkat ederek ağız içi dokuların yanmasını önlemeliyiz. Ağız kokularının ve birçok rahatsızlığın diş çürüklerinden kaynaklandığı unutulmayarak, temizliğe önem verilmelidir. Ağız ve dişlerin sağlıklı olması hoş bir görünüm vererek kişinin konuşma, gülme gibi durumlarda rahat hareket etmesine yardımcı olur. Diş çürüğünden dolayı ağzı kokan kişinin çevresini rahatsız etmesi sıkıntılı durum oluşturur. Kısaca ağız sağlığı, diş sağlığı ile yakından ilgilidir” dedi.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ise, “Sağlık ve bilgilendirme seminerleriyle daha bilinçli bir sağlıklı yaşamın gerekleri bilgi olarak sunulmaktadır. sağlık konusunda halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve bilinçlendirmesi için bu türlü seminerlerin önemli olduğuna inanıyorum. Ağız ve diş sağlığı önemle üzerinde durulacak bir konudur. Dilovası DESADENT Ağız ve Diş Polikiliniği hekimlerinden Dr. Selçuk Arslan ve Sedanur Yaşar’ın vereceği bilgiler bizler için çok yol gösterici olacaktır. Kendilerine teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: İHA