Başbakan Davutoğlu: Biz Avrupa halkıyız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB - Türkiye zirvesinde konuştu. Başbakan, "Biz Avrupa halkıyız. Kıtanın kaderi hepimizin kaderidir" dedi.

Başbakan Davutoğlu: Biz Avrupa halkıyız
Başbakan Davutoğlu: Biz Avrupa halkıyız
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-AB Zirvesi'nin düzenleneceği Brüksel'de, Avrupa Birliği Konseyi binası önünde, gazetecilere açıklamada bulundu.

Davutoğlu, açıklamasında, bugünün tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, 'Avrupa Birliği ile çok önemli bir görüşme yapacağız. 29 ülkenin Devlet Başkanı buraya gelecek. Bugün tarihi bir gün ve AB'ye giriş süreci dahil, Türkiye ile ilişkiler daha da canlanacak' diye konuştu.

Başbakan, zirvede yaptığı konuşmada ise "Ankara’dan açık ve net bir mesaj vermek istiyorum. Biz bir Avrupa halkıyız. Kıtanın kaderi hepimizin ortak konusudur ve Türkiye bu konuda elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır. Göçmen krizine cevap vermenin ötesinde bütün krizlere karşı durmaya hazırdır. Kıtamızın geleceğini şekillendiren bütün konularla alakalı olarak bizler Avrupa ailesinin bir üyesi olmak istiyoruz. Bir aile mensubu olarak da sizleri temin ederim ki Türkiye daima olumlu katkıda bulunacaktır. Aileye olumlu katkıda bulunan bir aile mensubu olacaktır. Avrupa’nın başarısına katkıda bulunacaktır. İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana bu zaten Avrupa’nın en önemli projesidir.” dedi.