AK Parti Mudanya'da Engelleri Kaldırdı

Mudanya’da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen bir gecede coşku dolu anlar yaşandı.

AK Parti Mudanya'da Engelleri Kaldırdı
Mudanya AK Parti İlçe Teşkilatı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Mudanya Engelliler Derneği, Mudanya Engelliler Kültür Sanat Derneği ve Mensedar Derneğinin katıldığı gecede engeller kaldırıldı. Geceye Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Erdal Kaya, AK Parti Bursa İl Meclis Üyesi Kadir Kahraman, önceki dönem milletvekili İsmet Su, AK Parti il temsilcileri, Bursa ve Mudanya engelli dernekleri üyeleri, Mudanya Müftüsü E. Mehmet Soylu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 40 kişinin hizmet ettiği gecede konuklara çiğ köfte dürüm ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kaya, engellilere çok önem verdiklerini ve her konumda kendilerine yardım etmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kaya, herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu yüzden engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Dünya engelliler günlerini kutluyor sağlıklı ve mutlu yaşam diliyorum.”

Konuşmaların ardından Mudanya Spor Salonunda konuklara engelli üyelerin hazırladığı programlara geçildi. Açılışı yapan Bursa Osmangazi Mehter Takımı marşlarıyla katılımcıları coşturdu. Ünü Türkiye’ye yayılan Bursa Ampute Futbol takımı yaptığı gösteri maçıyla seyircilerden alkış aldı. Mensedar Derneği üyeleri güzel kıyafetler ve gelinlikler içerisinde yaptığı defileyle tam not alırken, slayt gösterimi eşliğinde şiir ve mektuplar okundu. Bir AK Parti üyesi, bir engellinin annesine yazdığı mektubu okurken duygusal anlar yaşandı. Mudanya Halk Eğitim Merkezi folklor öğrencilerinin sunduğu gösteri seyircileri coşturdu.

Mudanya Engelliler Derneğinin düzenlediği sıra gecesi ve koronun söylediği türküler geceye katılanları duygulandırırken, hareketli türkülerle seyirciler tribünde oynadı. Gece, yeniden bir araya gelme temennileriyle sona erdi.
Kaynak: İHA