Yıldırımlı Öğretmenlere Özel Gece

Yıldırım Belediyesi, hayatlarını geleceği inşa edecek nesiller yetiştirmeye adayan öğretmenleri, tiyatro, türküler ve halk oyunları ile dolu ‘Biz Türkiye’yiz’ programında bir araya getirdi.

Yıldırımlı Öğretmenlere Özel Gece
Eğitim ve öğretime katkıları ile ilçede seferberlik başlatan Yıldırım Belediyesi, gelecek nesilleri yetiştirme konusunda büyük fedakârlıklar göstererek görev yapan öğretmenler için özel bir gece düzenledi.

Türk tarihi boyunca önemli olayların ve kahramanların, piyesler ve halk oyunları ile sahnelendiği, sanatçılar Ahmet Coşkun ve Volkan Sönmez’in Anadolu’nun farklı diyarlarından seslendirdiği türkülerle renklendirdiği Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki geceye Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Öğretmenler gününün yılda bir kez kutlanmasına rağmen öğretmenlerin hayatın her alanında ve 365 günün her saatinde donanımlı yetiştirmek için çabalayan hizmet erleri olduğunun altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bir toplumun fertlerinin eğitilip hayata hazırlanması o toplumun en önemli vazifelerinden bir tanesidir. Bu vazifeyi, fedakârca yerine getiren ve bizleri hayata hazırlayan çok kıymetli öğretmenlerimizdir” dedi.

Eğitimin, hayatın her alanını kapsayan çok derin bir derya olduğunu da ifade eden Başkan Edebali, “Artık hayat boyu eğitim kavramı var. 7’den 70’e, beşikten mezara kadar devam eden eğitim hepimiz için su ve ekmek kadar elzem bir konudur. Bu konuda da en önemli görev öğretmenlerimize düşüyor” diye konuştu.

En büyük zenginliğin, insan kaynağı olduğunun da altını çizen Başkan Edebali, “Ancak yaşadığımız dünyada bu beşeri sermaye sayısal olarak hiçbir şey ifade etmiyor. Bu kaynağın etkili olması için nitelikli toplum yapısının yetiştirilmesi gerekli. Nitelikli toplum yapısı da yalnızca eğitimle olur. Eğitimin güçlü olduğu yerde refah ve yaşam kalitesinin daima arttığını görüyoruz” ifadelerini kullandı. Ülkenin geleceğini inşa eden öğretmenlerin yaşam şartlarının, özlük haklarının, kullandıkları fiziki mekânların ve materyallerin çok daha iyi hazırlanmış durumda olması gerektiğini vurgulayan Başkan Edebali, “Yıldırım Belediyesi olarak, vatandaşın bizden beklentisi olan su, altyapı, yol, kanalizasyon gibi yerel hizmetlerin yanında birinci önceliğimiz eğitimdir. Mevcut eğitim sisteminin dışındaki kitlelerimizle dezavantajlı gruplarımıza eğitim konusunda destek veriyoruz. Yaşlılarımıza, engellilerimize, çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik çalışmalarımızın yanında kendi personelimize verdiğimiz hizmet içi eğitimlerle hayata daha hazır bir yerel yönetim anlayışımız var” dedi.

Öte yandan 32 yıl önce Ağrı İmam Hatip Lisesi’nde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin edebiyat öğretmenliğini yapan ve geceye katılan Yıldırım’ın sakinlerinden Yar Ali Kafkas’a Başkan Edebali çiçek ve plaket takdiminde bulundu. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Mümtaz Demirocak da öğretmenlere gösterdiği değerden ötürü Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye tüm öğretmenler adına çiçek verdi.
Kaynak: İHA