İZAYDAŞ, Bir İlki Daha Gerçekleştirdi

İZAYDAŞ, kamu sorumluluğu bilinciyle bir ilki daha gerçekleştirerek aerosol atıkların bertarafında örnek bir sistemi hayata geçirdi.

İZAYDAŞ, Bir İlki Daha Gerçekleştirdi
İZAYDAŞ devreye aldığı "Aerosol Kırıcı Makinesi" ile deodorant, traş köpüğü, sinek ilacı vb. aerosol kutularının bertarafını güvenli ve çevreci bir yöntemle gerçekleştiriyor. Sistem, parçalanan aerosollerin içerisindeki sıvı ve gazların güvenli bir şekilde ayrışmasını sağlıyor.

Aerosol Kırıcı Makinesi’nin çalışma sistemini yerinde inceleyen Genel Müdür Muhammet Saraç, piyasadan çıkan raf ömrü tamamlanmış aerosol atıkların miktarı artarken bertaraf konusunda yoğun talep geldiğini belirtti.

Müşteri memnuniyetinin çalışmalarında her zaman ilk sırada olduğuna dikkat çeken Saraç, İZAYDAŞ olarak bu atıkların güvenli ve çevreci bir yöntem uygulanarak işlenmesi için yurtdışında da kullanılan bu sistemi ülkemize kazandırarak bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Genel Müdür Saraç yaptığı açıklamada, "Aerosol kutularının içerdiği uçucu organik bileşenler ve sıvı kimyasalları çevre ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturmadan ayrıştırılmasını sağlayan sistem, otomasyon sistemi ile saatte 700 aerosol kutusu parçalama kapasitesine sahip ve gerekli güvenlik önlemlerini bünyesinde barındırmaktadır" dedi.

Tamamen exproof özellikte olan sistem, kullandığı azot gazıyla patlama ve yangın riskini önleyerek aerosol kırma işlemini en güvenli şekilde gerçekleştiriyor. Ayrıca aerosol kutularından elde edilen metal ve plastikte ekonomiye geri kazandırılırken ortaya çıkan sıvılar yakma tesisinde yakılıyor, gazlar ise aktif karbon ünitesinden geçirilerek arıtılıyor.
Kaynak: İHA