İHH Başkanı Yıldırım Açıklaması 'STK'lar Olarak Krizlere Karşı Hazırlıklı Olmalıyız'

İnsani Yardım Vakfı (İHH), 135 şubesiyle birlikte Genişletilmiş İl Divan Kurulu toplantısını Kırşehir’de gerçekleştiriyor.

İHH Başkanı Yıldırım Açıklaması 'STK'lar Olarak Krizlere Karşı Hazırlıklı Olmalıyız'
Toplantı öncesinde açıklamada bulunan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, olabilecek krizlere karşı STK’ların bir araya gelerek hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Türkiye halkının Ensar Muhacir kardeşliğini çok iyi şekilde yerine getirdiğini kaydeden Yıldırım, “135 derneğimizle beraber Kırşehir’de yıllık istişare toplantısı için bir araya geldik. Dünyada gündemler çok hızlı şekilde değişiyor ve çok kritik anlar yaşıyoruz" dedi.

Kırşehir’de yapılan istişare toplantısında 5 yıllık ve 20 yıllık planların geleceğe dönük şekilde yapılacağını ifade eden IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Bu toplantıyı 750 kişi ile yapıyoruz. Şu an Filistin’e yönelik büyük bir saldırı var. Ekim ayı itibari ile 103 kişiyi şehit etti İsrail, ve Mescidi Aksa’yı yıkıp yerine Hz. Süleyman mabedini kurmak istiyor ki, orada öyle bir mabed olmadığı tarihi olarak da kanıtlanmış, buna rağmen bütün halkını silahlandırma kararı aldı İsrail, Yahudi vatandaşların hepsi silah alabilecek ve şüphelendikleri Filistinli’yi vurabilecek" diye konuştu.

Suriye’nin bir kara delik olduğunu ve bütün güçleri oraya çektiğini söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Suriye bir kara delik, bölge ülkelerinin hepsini içerisine çekiyor. Türkiye ile Rusya’yı karşı karşıya getirmek isteyen dünya çapında bir zihniyet var. Bizim gibi STK’ların bir an önce toplanarak önümüzdeki günlerde olabilecek krizlere karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Savaş bölgelerindeyiz. Mülteci hareketliliğini doğal olarak çok yakından takip ediyoruz. Türkiye’nin mültecilere sunmuş olduğu imkanlar ve bu konudaki gayretleri dünyada bir ilk güzel şartlar verildi mültecilere, Türkiye halkı Ensar Muhacir kardeşliğini çok iyi yerine getirdi. İnsanları devlete kalmadan komşuluk hukuku gereği yardımlarını yapıyorlar. STK’ların yapabileceği bütün çalışmaları da bizler yapıyoruz.”

İHH’nın genişletilmiş istişare kurulu toplantısı Kırşehir’de 2 gün sürecek.
Kaynak: İHA