Elçi'nin Son Tweetleri Açıklaması 'Hendekler Kapatılsın'

Diyarbakır’da çıkan çatışmada öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi’nin son paylaşımları dikkat çekti. PKK’lı grupların ilçeden ayrılmasını isteyen Elçi, hendeklerin kapatılmasını istemişti.

Elçi'nin Son Tweetleri Açıklaması 'Hendekler Kapatılsın'
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukat ile birlikte açıklama yaptı. Açıklamanın ardından çıkan çatışmada inceleme yapan heyet ve onları koruyan polisler çapraz ateş altında kaldı. Çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve 1 polis hayatını kaybederken, 2 polis de yaralandı.

TAHİR ELÇİ’DEN “HENDEKLER KAPATILSIN” ÇAĞRISI

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin son günlerde yaptığı paylaşımlar ise dikkat çekti. PKK’lı grupların bölgeden ayrılmasını isteyen Elçi, hendeklerin kapatılması gerektiğini söyleyerek konuyla ilgili tweetler atmıştı.

Son sözleri bölgede silah sesleri istemiyoruz olan Elçi’nin önümüzdeki süreç içerisinde de hendeklerin kapatılması ve PKK’lıların bölgeden ayrılması konusunda çağrı yapacağı biliniyordu.

Kaynak: İHA