Burdur Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplandı

Burdur İl Su Yönetim Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

Burdur Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplandı
Burdur İl Su Yönetim Koordinasyon Kurulu Toplantısı Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya başkanlığında Burdur öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Kurumların Bölge Müdürleri, Kaymaklar ve Belediye Başkanları katıldı.

Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması konusunun, günümüz insanlığının en büyük sorunu olduğu, su kaynaklarının akılcı ve sürdürülebilir kullanımı için en uygun yöntemin, suyun havza ölçeğinde planlanması ve yönetimi olduğu, gelecek nesillere temiz, sağlıklı, yeterli ve ulaşılabilir su kaynakları bırakmak, olası taşkın gibi felaketleri önlemek için kamu, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları ve bireyler olarak el birliği ile hareket edip gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu ilk toplantısının hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu.

Tarih boyunca tüm medeniyetlerin suya yakın yerlere yerleştiğine dikkat çeken DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun da Tarih boyunca medeniyetler hep suya yakın yerlerde kurulduğunu, Artan nüfus, sanayileşme, tarımsal faaliyetler için su gereksinimin daha da artmakta olduğunu, yine aynı gereksinimler sonucu su kaynaklarımızın kirletildiğini belirtti.

Toplantıda ayrıca DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı Şükrü Baysal, İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu görev ve çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Kaynak: İHA