Bıçakla Tehdit Edip Soyguna Devam Ettiler

Bursa’da bir eve giren hırsızlar, karşılarına çıkan ev sahiplerine bıçak çekerek evi soymaya devam etti. Hırsızların elindeki bıçakla kaçmaları ise güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

Bıçakla Tehdit Edip Soyguna Devam Ettiler
Olay, merkez Yıldırım İlçesi, Yavuzselim Mahallesi, 11 Eylül Bulvarı üzerinde meydana geldi. Ramazan U.’ya ait eve soyguna giren kimliği belirsiz hırsızlar, evde karşılarına çıkan Ramazan U.’nun gelinine bıçak çekerek soyguna devam etti. Sokak üzerine evleri gözetleyen hırsızlar, Ramazan U.’nun evden dışarı çıkarak işe gittiğini gördü. Hırsızlar sokağın girişine ve çıkışına gözcü koyarak, evin arka bahçesinde bulunan ağaçtan tırmanıp eve girdi. Evde kimsenin olmadığını düşünen hırsızlar, evin giriş katında soyguna başladı.

O sırada üst kattaki odadan sesleri duyan Ramazan U.’nun gelini Hanife U., aşağıya indi. Karşılarında ev sahiplerini gören hırsızlar ellerindeki bıçakla tehdit edip Hanife U.’yu üst kata yollayarak soyguna devam etti. Ardından evdeki altınları ve bir miktar parayı alan hırsızlar hızla evden koşarak sokaktan uzaklaştı. 3 hırsızın koşarak kaçması ve ellerindeki bıçak, güvenlik kameraları tarafından da görüntülendi.

“HIRSIZLARIN EVİME ÜÇÜNCÜ GİRİŞİ”

Yavuzselim’de son bir yıldan beri hırsızlık ve soygun olaylarının arttığını belirten ev sahibi Ramazan U., ”Hırsızlar evime bıçakla girip eşimi ve gelinimi gasp ettiler. Bu hırsızların üçüncü kez evimize girişi. Bu yapılan son hırsızlıkta yaklaşık 10 bin lira değerinde ziynet eşyamız çalındı. Hırsızlar arka balkondan elini koluna sallayarak içeri giriyorlar. Evde bulunan gelinimi bıçakla tehdit edip, altınları alıp kaçtılar. Bizi takip ediyorlar. Benim evde olmadığımı görüp bir anda eve giriyorlar. Hırsızlar Arapça konuşuyorlarmış. Eğer bu kişiler Suriyeli ise gerçekten çok üzülürüm. Biz Türkiye olarak onlara kucak açtık. Bu kişilerin derhal yakalanıp adli makamlara teslim edilmesini istiyorum.” diye konuştu.

Polis ekipleri, görüntülere yansıyan 3 kişinin peşine düştü.
Kaynak: İHA