Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Makedonya'ya alınmadıkları için Yunanistan sınırından "zor kullanarak" geçmek isteyen "ekonomik göçmenler" ile Makedon polisi arasında yaşanan arbedede, ikisi ağır olmak üzere 18 polis yaralandı

Makedonya'nın Irak, Suriye ve Afganistan dışındaki ülkelerden gelen sığınmacılara kapılarını kapatmasının ardından Yunanistan sınırında bekleyişlerini sürdüren "ekonomik göçmenler" ile sınır polisi arasında arbede yaşandı.

Makedonya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ellerinde taş ve sopa bulunan göçmenlerin Makedonya'nın Yunanistan sınırınında bulunan Gevgeli kasabasına "zorla" geçmek istedikleri ifade edildi.

Bunun üzerine, Makedon polisi ile sığınmacılar arasında arbede çıktığı ve kargaşada 18 polisin yaralandığı belirtilen açıklamada, yaralanan polislerden ikisinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Açıklamada, polislerin en yakın hastaneye kaldırıldığı, sınırdaki durumun da kontrol altına alındığı bildirildi.

Bu arada, "ekonomik göçmen" olarak nitelendirilen Suriye, Irak ve Afganistan dışındaki ülkelerden gelen yaklaşık 3 bin göçmenin Yunanistan-Makedonya sınırındaki bekleyişi sürerken, bölgede çok sayıda güvenlik gücü de kontrolü sağlıyor.

Makedonya 1 haftadır sadece Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelenleri "sığınmacı" olarak kabul ederek, Batı Avrupa yolculuğu için ülkeye girişlerine izin veriyor.
Kaynak: AA