Almanya'da Ölü Bulunan Türk Vatandaşı Kayseri'de Defnedildi

Başkent Berlin'de çalıştığı kumarhanede ölü halde bulunan Faruk Pınarbaşı, memleketi Kayseri'nin Bünyan ilçesinde toprağa verildi

Almanya'nın başkenti Berlin'de çalıştığı kumarhanede ölü halde bulunan Faruk Pınarbaşı, memleketi Kayseri'nin Bünyan ilçesinde defnedildi.

49 yaşındaki Pınarbaşı için Tuzhisar Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine merhumun ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Pınarbaşı'nın naaşı, namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Merhumun kardeşi Ergün Pınarbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin yaklaşık 21 yıldır Berlin'de yaşadığını ve Kreuzberg semtindeki kumarhanede çalıştığını söyledi.

Alman polisinden aldıkları bilgiye göre, ağabeyinin 24 Kasım'da iş yeri sahibi tarafından ölü halde bulunduğunu belirten Pınarbaşı, şunları kaydetti:

"Kumarhanede oyun oynayan 2 kişi, kimsenin olmadığı bir sırada ağabeyimi etkisiz hale getirip, el ve ayaklarını bağladıktan sonra ağzını da kapatarak yüzüstü yere yatırmış. Sonra da oyun makinesindeki 249 avroyu çalarak kaçmışlar. Sabah ağabeyimin yerde hareketsiz yattığını gören iş yeri sahibi, polise ve ambulansa haber vermiş. Yapılan incelemede, ağabeyimin yüzüstü yatırıldığı için nefes alamadığı ve boğulduğu tespit edilmiş.

Faillerin güvenlik kamerası görüntüleri varmış. Polis, kimliklerini tespit etmeye çalışıyor."
Kaynak: AA