Usta, 'Biz Hep Birlikteyiz'

Trabzonspor Başkan adayı Muharrem Usta, "Bize her yer Trabzon’ diyoruz ama dünya markası olan Trabzonspor’u yerelden mi, genelden mi yönetilmesi noktasında tartışmalar yersiz. Trabzon’da biziz, İstanbul’da biziz. Biz hep birlikteyiz" dedi.

Usta, 'Biz Hep Birlikteyiz'
Trabzonspor Başkanı adayı Muharrem Usta, 5-6 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Trabzonspor Olağan Genel Kurulu’na doğru seçim gezilerini tüm hızıyla sürdürüyor. Trabzonspor Genel Kurul üyeleriyle birebir görüşmeler yapıp ziyaretlerde bulunan Usta, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı Hayri Tekelioğlu ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Usta, daha sonra Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları (TSGİAD) Başkanı Rıdvan Olgun ve yönetim kuruluyla görüşerek projelerini anlattı. Başkan Olgun ise Muharrem Usta’ya, yöresel işlemeli kahve fincanı hediye etti.

Trabzonspor Başkan adayı Muharrem Usta ve beraberindekiler ziyaretlerinin bir bölümünü de Trabzon Lisesi’nde Yetişenler Derneği’nde gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Kenan Atalay ve üyelerle görüşen Usta, buradan da Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş’ı da ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

“TRABZONSPOR’U YOĞUN BAKIMINDAN ÇIKARMAMIZ LAZIM”

Trabzonspor Başkan adayı Muharrem Usta, Trabzonspor yoğun bakımdan çıkarmaları gerektiğini belirterek, “Trabzonspor derin bir komada. Buradan çıkarmamız lazım çünkü tarihine baktığımızda Trabzonspor futbolun başkenti. İstanbul’un 100 yılı aşan kulüplerin tarihine baktığımız zaman Trabzonspor’un yaklaşık 50 yıla birçok başarı sığdırdığını görüyoruz. Biz bu başarıları harcadık, yedik ve bitirdik. Sonunda da komaya soktuk. Müdahalenin doğru ve tam zamanında yapılması lazım. Hata yaparsak hepten gider. Bu kongrede seçeceğimiz yönetim bu tedaviyi en iyi şekilde yapacak yönetimdir. Gelen yönetim yanlış yaparsa toparlayamayız" dedi.

"SPORTİF BAŞARI OLMADAN KOMADAN ÇIKILMAZ"

Sıkıntılı süreci atlatacaklarını belirten Usta, "Sportif başarıları olmadan Trabzonspor, içinde bulunduğu durumdan çıkması kolay değil. Kulübe dünya kadar para gelse de sportif başarı gelmeden komadan çıkılmaz. Göreve gelecek yönetim biz sportif başarıya ara verelim, ekonomik tabloyu düzeltelim olmaz. Saha sonuçları çok önemli, sıkıntıları atlatmak için. Kulübün başına geçen kişi, takımı şampiyonluğu oynatacak çünkü burası Trabzonspor. Buraya gelen hedefli gelecek. Bizim de hedefimiz Trabzonspor’un 50. yılında şampiyonluğu elde etmek olacak. Sportif başarı gelirse, parçalanmışlıkta ortadan kalkar" ifadesini kullandı.

"TRABZON’DA BİZİZ İSTANBUL’DA BİZİZ. BİZ HEP BİRLİKTEYİZ"

Usta, Trabzonspor’un ’yerelden mi, genelden mi yönetilsin’ tartışmalarının yersiz olduğunu belirterek, “Trabzonspor önce şehir takımıydı, daha sonra ülkenin takımı oldu. Ondan sonra da dünya takımı oldu. Trabzonspor markası hepimizin üstünde en büyük marka. ’Bize her yer Trabzon’ diyoruz ama Trabzonspor’u, Trabzon’dan yönetelim deniyor. Trabzonspor’u her yerden yönetebiliriz. Yöneticilerimiz her yerden olacak. Bu kulüp büyük bir kulüp. Kulübün refaha kavuşması göreve gelecek olan yönetimlerini becerisine bağladır. Bu beceriyi ülkeden yapacağız. Trabzonspor, Trabzon şehrinin bir takımıdır ama bir dünya takımıdır. Yerelden de adamımız olacak genelden de adamımız olacak. Yerli-genel tartışması nereden çıktı bilmiyorum. Trabzon-İstanbul ayrımı yapmak doğru değil. Biz hepimiz Trabzonluyuz. Trabzonspor’u her yerden yöneteceğiz ve menfaati içinde koşacağız. İstanbul’daki de biziz, Trabzon’daki de biziz. Biz hep birlikteyiz" açıklamasını yaptı.

“AYRIŞTIRICI OLMAM”

Trabzonspor Başkan adayı Muharrem Usta, bordo-mavili kulübe zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmasının söz konusu olamayacağını belirterek, “Trabzonspor’un sorunları derin. En çok itibar sorununu önemsiyoruz. Futbol aslında bir iletişim aracı, bunu en iyi şekilde kullanacağız. Trabzonspor’da her kesimden insan var. Ben asla ayrıştırıcı olmam. Biz her kesimin sesiyiz. Birilerine yanaşmamız diye bir şey söz konusu olamaz ”diye konuştu

"YÖNETİM SADECE SAHADAKİ 11 KİŞİYİ YÖNETMEYECEK, CAMİAYI YÖNETECEK"

Usta, Trabzonspor’a gelecek olan yönetimin sadece sahadaki 11 oyuncuyu yönetmeyeceğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göreve gelecek olan yönetim sadece sahadaki 11’i yönetmeyecek. Milyonlarca camiayı yönetecek. Türkiye’deki futbol kamuoyuna mesajlar verecek. Sadace Trabzonspor taraftarının çocuklarına, gençlerine değil. Türkiye’ye futbolun bir eğitim aracı olduğunu öğretecek. Alt yapımızın kolej havasında olması gerekiyor. Biz o genç oyuncularımız yurt dışında bir değişim programına götürürsek, 2 sene orada hem okulunu hal edip yabancı dili öğrense ve anlaştığınız kulüpte futbolunu oynasa; Trabzon’a döndüğünde ise büyük düşünmeye başlar. O gençler bizi şampiyonluğa taşır, hem kendini kurtarır hem de kulübünü başarılara koşturur. Kulübün kasasını da doldurur. Bunları yapabiliriz. Güçlerimizi birleştirip böyle bir düzen kurmalıyız. Trabzonspor’u küçük düşünüp yönetemeyiz.”

USTA, HAVVA NİNE’NİN CENAZESİNE KATILDI

Trabzonspor Başkan adayı Muharrem Usta, trafik kazasında hayatını kaybeden 73 yaşındaki Havva Eyüpoğlu’nun Vakfıkebir’in Yalı Mahallesi Hamzalı Köyü’nde kılınan cenazesine katıldı.

Usta, geçtiğimiz günlerde Havva Nine ile Vakfıkebir’de düzenlenen delege buluşmasında bir araya gelmişti.
Kaynak: İHA