'Ritimle Engelleri Aşalım' Projesi

Projesi kapsamında, özel eğitim sınıfında eğitim gören öğrencilere darbuka ve çeşitli hediyeler verildi

Sivas’ın Suşehri ilçesinde "Ritimle Engelleri Aşalım" Projesi kapsamında, özel eğitim sınıfında eğitim gören öğrencilere darbuka ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaymakamlık tarafından, özel eğitim sınıfında eğitim gören engelli öğrenciler için "Ritimle Engelleri Aşalım" projesi başlatıldı. Projede pilot okul seçilen Cumhuriyet Ortaokulu'nda, okulun müzik öğretmeni Orhan Karaiba, öğrencilere darbuka eğitimi verdi.

Eğitim sonrası, öğrenciler tarafından düzenlenen gösteride öğrenciler eğitim çalışmalarından kısa gösteri sundu.

Kaymakam Kadir Perçi, gösteri sonrası yaptığı açıklamada, eğitimin temel direği olan öğretmenlerin başarısını engelliler üzerinde de gördüklerini söyledi.

Özel eğitimin önemine değinen Perçi, "Böyle özel bir konuyu da ancak öğretmenler başarabilir. Bu konuda öğretmenlerimiz bir çalışma getirdiler. Bizim görevimiz sadece onları desteklemek, üzerimize düşeni yapmak oldu. Şimdi onların ne kadar başarılı ve özverili olduğunu gördük. Bu değerli özel eğitimli öğrencilerimizin velilerini de kutluyorum. Çünkü bu da cesaret istiyor. Çocukları ön plana çıkartmak, sahneye çıkartmak onların bir şeyleri başarabileceğini görmek bizleri de mutlu etti" diye konuştu.

Öğretmen Karaiba ise proje çalışmaları hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne yönelik başlatılan çalışmaya kaymakamlığımız tam destek verdi. Sosyal hayatta var olma çabalarını güçlendirmek, öz bakım becerilerini geliştirmek, el ve göz koordinasyonunu sağlamak amacıyla yapılan proje doğrultusunda Cumhuriyet Ortaokulunda özel eğitim hizmeti gerektiren öğrencilerin 3 haftalık çalışma sonucunda büyük bir başarı elde ettikleri gördük. 'Ritimle Engelleri Aşalım' Projesi kapsamında eğitim alan öğrencilerimiz için inşallah yıl sonunda güzel bir program tertip etmeyi hedefliyoruz."

Programın sonunda Perçi, öğrencilere darbuka hediye etti.
Kaynak: AA