Organlarıyla 4 Kişiye Umut Oldu

Çankırı'da yanlış antibiyotik içtikten sonra fenalaşan ve tedavi altına alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 4 kişiye nakledilecek

ÇANKIRI - Çankırı'da yanlış antibiyotik içtikten sonra rahatsızlanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisi Derya Yücekaya'nın (25) organları 4 kişiye umut oldu.

Geçen hafta, dişi ağırdığı için içtiği antibiyotikten kısa süre sonra fenalaşan ve tedavi altına alındığı Çankırı Devlet Hastanesinde önceki gün beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisi Yücekaya'nın organları ailesince bağışlandı.

Doku uyuşması sağlanan hastaların bulunduğu hastanelerdeki uzmanlar, beyin ölümü gerçekleşen genç kızın kalp, karaciğer ve böbreklerini almak için Çankırı Devlet Hastanesine geldi. Ameliyatla alınan kalp Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesine, karaciğer Gazi Hastanesine, böbreklerinden biri Güven Hastanesine gönderildi. Diğer böbreğin nereye gönderileceğinin kesinleşmediği bildirildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü 2. sınıf öğrencisi Derya Yücekaya'nın 20 Kasım Cuma günü dişinin ağrıması üzerine antibiyotik kullandığı, bir süre sonra fenalaşması üzerine ev arkadaşının haber verdiği 112 Acil Servis ekiplerince Çankırı Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtilmişti. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Yücekaya'nın, müdahalelere rağmen önceki gün beyin ölümü gerçekleşmişti.
Kaynak: AA