Hediyelik Mum Satarak Gelir Elde Edecekler

Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in himayesinde kadınların istihdama yönelmeleri amacıyla, "Hediyelik mum işlemeciliği" kursu açıldı

KIRKLARELİ - Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in himayesinde kadınların istihdama yönelmeleri amacıyla, "Hediyelik mum işlemeciliği" kursu açıldı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Ticaret Borsası'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kırklarelili kadınların istihdama yönelmeleri amacıyla yeni projeler ürettiklerini söyledi.

Kırklarelili kadınların beceri ve yeteneklerini keşfederek hayallerini gerçekleştireceklerini belirten Civelek, "Hediyelik mum işlemeciliği" kursuna önem verdiklerini kaydetti.

Kurs ile kadınların Kırklareli'nin tanıtımına da katkı sağlayacaklarına inandıklarını dile getiren Vali Civelek, "Para bir şeyi satın almıyor, mutluluğu. Para bizim yaşam kalitemizi iyileştiriyor. Para bizim yaşam standartlarımızı yükseltiyor. Günümüzde de bireylerin, ailelerin ihtiyaçları arttıkça kadınlarımız çalışmak istiyor, bu doğrultuda da her geçen gün çalışma yaşamında da yer alan kadınlarımızın sayısı artıyor. Yapılan çalışmalar şöyle bir sonuç veriyor. Kadınlar yaptıkları işlerden elde ettikleri gelirleri kendi kişisel tüketimlerinden ziyade ailelerine harcıyorlar. Yani kadınlarımız ekonomik yönden güçlendikçe ailede güçleniyor. Ailenin refahı da artıyor. Refahı artan bir aile refah toplumu demektir ve dolayısıyla da ülkemizin sosyo ekonomik kalkınması için kadınların çalışma hayatının her alanda yer alması büyük önemdir. Gerek kadınlarımızın çalışma hayatında yer almaları istihdam edilebilirlikleri ister aile bütçelerine katkı sağlamak üzere, isterse sosyal yaşama katılmak bir iş sahibi olmak arzularıyla bir işe başlamaları çok olumlu bir gelişmedir" şeklinde konuştu.

Kadınların istihdamı, iş yaşamı ile girişimciliğinin geliştirilmesinin bir hükümet politikası olduğunu anlatan Civelek, kadınlara gereken her türlü desteği vermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

İŞKUR Müdürü Hasan Aksoy da, mum işlemeciliği kursunun yaklaşık 2 ay süreceğini ve başarılı olan kursiyerlere belge vereceklerini belirtti.

Kursa, 20 kişinin katıldığını anlatan Aksoy, bu tür istihdama yönelik kursların açılmaya devam edileceğini dile getirdi.

Kaynak: AA