Gümüşhane'de Öğrenciler İl Öğrenci Meclisi Başkanını Seçti

Gümüşhane İl Öğrenci Meclisi Başkanlık seçimleri yapıldı. Seçimlerin ardından Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Mücahit İlhan İl Öğrenci Meclisi Başkanı oldu.

Gümüşhane'de Öğrenciler İl Öğrenci Meclisi Başkanını Seçti
TBMM ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol uyarınca, öğrencilere yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması amacıyla uygulanan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi kapsamında “İl Öğrenci Meclisi” Gümüşhane Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğünde toplanarak başkanını seçti.

Toplam 30 üyesi bulunan ve tamamının hazır bulunduğu İl Öğrenci Meclisi seçiminde 4 aday yarıştı. Demokratik bir seçimin bütün kurallarının işletildiği, İl Seçim Kurulundan alınan seçim sandığının kullanıldığı, kapalı oy, açık tasnif sistemiyle yapılan İl Öğrenci Meclisi seçimleri sonucunda Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Furkan Mücahit İlhan diğer adayları geride bırakarak meclis başkanı seçildi.

Seçimden sonra bir konuşma yapan İlhan, İl Öğrenci Meclisi üyelerine teşekkür ederek, İl Öğrenci Meclisini en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda öğrencilere demokrasi bilincinin oluşturulması amacıyla İl, ilçe meclis temsilciliği seçimlerinin yapıldığını söyleyen İl Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Doğan, “Öncelikle bu seçime katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Buraya okullarınızda, ilçenizde seçilerek geldiniz. Medeni cesaret göstererek İl Öğrenci Meclisi Başkanlığına aday olan öğrencilere teşekkür ediyorum. Bizim bu sürecin içerisinde aslında ulaşmak istediğimiz, temel yaklaşımımız sizlerin bir demokrasi kültürüne, bir paylaşım kültürüne sahip olmanızdır. Rekabet edeceksiniz, yarışacaksınız ama bunu dostluk içerisinde yapacaksınız. Daha üst hedeflerde bir araya gelerek birlikte başarıları yakalayacaksınız. Kaybetmenin de kazanmak kadar doğal olduğunu anlayacaksınız ve kaybetmenin de olgunluk davranışını kazanacaksınız. Onun için buna da önem veriyoruz. “ dedi
Kaynak: İHA