Giresun'da Yeni Açılan Anjiyo Ünitesi 1 Ayda 100 Hastaya Hizmet Verdi

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Giresun İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yaptığı basın toplantısı ile Giresun’da faaliyete geçen Anjiyo Ünitesinde, Palyatif Bakım Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri hakkında bilgi verildi.

Giresun'da Yeni Açılan Anjiyo Ünitesi 1 Ayda 100 Hastaya Hizmet Verdi
Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi‘nde 19 Ekim 2015 tarihinde hizmete açılan Anjiyo Ünitesinde 25 Kasım 2015 tarihine kadar toplam 100 hastaya Anjiyografi işlemi yapıldığını söyleyen Genel Sekreter Hasan Aslantürk “Tıbbi girişim ve operasyon için il dışına gitmek zorunda kalan vatandaşlarımız Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi marka bir kurumun koordinatörlüğünde hizmeti burada almaktadır. Yine Birliğimize bağlı Bulancak Devlet Hastanesi’nde bulunan Palyatif Bakım Merkezi 3 Temmuz 2015 de hizmete girmiştir. Bakanlığımız tarafından 9 yataklı olarak tescili yapılan merkez bugüne kadar 23 hastaya toplamda 431 yatış günü hizmet vermiştir. Merkezimiz İlimizde ilk ve tektir. Yatak doluluk oranına bakıldığında halkımızın yeterli bilgilendirilmediğini düşünmekteyiz. Ancak zaman içinde doluluk artacaktır” ifadelerini kullandı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne 2015 yılı Ağustos ayında kurulumu yapılan ve Giresun’da ilk ve tek olan Robotik Yürüme Rehabilitasyon Cihazı’nın 34 hastaya hizmet verdiğini belirten Aslantürk “Bugüne kadar 34 hastaya 243 seans hizmet vermiştir. Buradaki seans randevuları hastaların başvuru sebeplerine ve cihazın uygunluğuna göre ayarlanmaktadır. Seans sayısı hastaların durumuna göre 15’den başlamakta ve tedavi yanıtına göre artırılabilmektedir. Bir hastanın seans hazırlığı 25 dakika, seansı ise minimum 35 dakika sürmektedir. Bizler sağlık çalışanları ve yöneticiler olmak üzere hepimiz yöre insanımızın en iyisine layık olduğunu düşünmekte ve bu amaçla hizmet üretme çabasındayız” şeklinde konuştu
Kaynak: İHA