'Eğiticinin Eğitimi Yaratıcı Yazar Atölyesi' Eğitimi Düzenlendi

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Eğiticinin eğitimi yaratıcı yazar atölyesi" eğitimi düzenlendi.

Trakya Kalkınma Ajansı'nın Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen eğitimde, ilkokul öğretmenlerine yazı kuralları hakkında bilgi verildi.

Eğitimci Yazar Tülin Kozikoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğünün toplantı salonunda düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada, teknolojinin gelişmesiyle yazı yazmanın da büyük önem kazandığını belirtti.

Teknolojinin eski dönemlerinde insanların birçok işlerini telefon aracılığı ile konuşarak hallettiğini ifade eden Kozikoğlu,  teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok iş ve işlemlerin yazıyla yürütüldüğünü söyledi.

Birçok insanın konuşarak halledebileceği bir işi yazıya döktüğünde büyük hatalar yapabildiğini anlatan Kozikoğlu, konuşarak kısa sürede yapılabilecek işin yazı halinde ifade edilmesi durumlarda yanlı bir kelimenin kullanılması ile farklı sonuçlara neden olabildiğini kaydetti.

Yazmanın ikinci bir dil gibi görülmesi gerektiğini ileri süren Kozikoğlu, "Ülkemizde 'teknoloji hayatımıza çok girdi. Her bir çocuğun elinde telefon, tablet ve bu çocuklar kitap okumayı bırakıyorlar. Yazı tamamen bitti' gibi şeyler söyleniyor. Ben bunlara karşı çıkıyorum. Hiç kabul etmiyorum. Teknoloji hayatımıza girmesiyle yazının inanılmaz derecede hayatımıza girdiğini görüyorum teknoloji sayesinde. Yazı yazmak ikinci bir dil görülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Çocuklara okuma ve yazmanın birlikte öğretilmesi gerektiğini savunan Kozikoğlu, şöyle devam etti: "Aslında okuma ve yazmayı birlikte yürütmeliyiz. Şimdiye kadar herkes telefon açıp konuşuyordu. Söyleyeceğimiz yada iletmek istediğimiz herhangi birşeyi sözlü olarak iletiyorduk. Şimdi söyleyeceğimiz konuyu, ileteceğimiz mesajı yazıyoruz. Yazmak zorundayız artık. Çocuklarda o şekilde. Yazmak o kadar zor ki söyleyeceğiniz konuyu telefonda güzel söylüyorsunuz ama aynı lafı yazmaya kalktığınızda olmuyor. E posta yazıyoruz mesaj yazıyoruz. iş içinde bunu yapıyoruz. İş için yapılan kısa yazışmalarda bile ne kadar düşünüyoruz. İki cümleyi yazmaya kalktığımızda bize bile çok zor geliyor kaldı ki çocuklar için iyice zor."

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz da, burada yaptığı konuşmada, eğitimin hayırlı olması temennisinde bulunarak öğretmenlerinde öğrenmeye ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Eğitimin iki gün süreceğini aktaran Korkmaz, eğitime katılan öğretmenlere başarılar diledi.

Kaynak: AA