Diyanet İşleri Başkanı Görmez Karadağ'a Gidiyor

Görmez, Karadağ İslam Meşihatı Başkanlığına seçilen Feyziç'in menşure törenine katılacak

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Karadağ İslam Meşihatı Başkanlığına seçilen Rıfat Feyziç'in menşure törenine katılmak üzere yarın, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'ya gidiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığıdan yapılan açıklamaya göre, Görmez, geçtiğimiz ay Karadağ İslam Birliği seçici heyetinin oy birliğiyle Karadağ İslam Meşihatı Başkanlığına getirdiği Feyziç'in menşure törenine katılacak.

Görmez, tarihi Osmanagic Camisi'nde gerçekleşecek menşure töreninde bir konuşma yapacak ve yeni Karadağ İslam Meşihatı Başkanı Feyziç'e cübbesini giydirecek.

Karadağ ziyareti kapsamında çeşitli temaslarda bulunacak Görmez, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic ve Karadağ Meclis Başkanı Ranko Krivokapic ile de bir araya gelecek.

Görmez, ziyaretinin ikinci gününde Karadağ Meşihatı, Karadağ İslam medreseleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Müşavirliği gibi bazı kuruluşları da ziyaret edecek.

Ziyaretlerinin ardından 29 Kasım Pazar günü Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezince İstanbul'da düzenlenecek "24. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi"ne katılmak üzere yurda dönecek Görmez, "Emperyalizmin Kıskacında İslam Dünyası" başlığı altında toplanacak kongrenin açılış konuşmasını da yapacak.
Kaynak: AA