Devlet Hastanesi'nde 10 Dakikada Varis Ameliyatı

Manavgat Devlet Hastanesinde ilk Varis ameliyatı Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Kocakel tarafından 40 yaşındaki Müşerref Çetin’e gerçekleştirildi.

Devlet Hastanesi'nde 10 Dakikada Varis Ameliyatı
Manavgat Devlet Hastanesi’nde Variclose yöntemi ile ilk Varis Ameliyatı Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Kocakel tarafından gerçekleştirildi.

40 Yaşındaki Müşerref Çetin, son teknoloji olan Variclose yöntemi ile 10 dakikalık operasyonun ardından 30 dakikada ayağa kalktı.Başarıyla sonuçlanan ameliyatın ardından açıklamalarda bulunan Dr. Kocakel, “Ayakta uzun süre hareketsiz olarak durma, genetik yatkınlık ve bayan hastalarda fazla kilolar varis hastalığı için risk faktörü olarak kabul edilmektedir. Varisler yaşam kalitesini etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur. Varis Hastalığı nedeni ile gün içinde giderek artan bacak ağrısı, bacaklarda çabuk yorulma ve ağırlık hissi olur. Hastalarda semptomları rahatlatmak için öğleden sonra oturma ve bacaklarını yukarıya kaldırma isteği görülebilir. Gözle görülür varis olmadan da bu şikayetler görülebilir. Tedavi edilmediğinde ilerleyerek pıhtı oluşumlarına neden olabilir. Daha ciddi seviyelerdeki varis hastalarında deride renk değişikliği ve yaralar oluşabilir. 60 yaş üstü yetişkinlerin yüzde 1’inde varis hastalığına bağlı yaralar görülmektedir. Mutlaka önemsenmeli ve tedavisi ihmal edilmemelidir” dedi.

Günümüzde Varis tedavisinin büyütülmesine gerek olmadığına dikkat çeken Op. Dr. Mahmut Kocakel, “Variclose yöntemi varis ameliyatları için geliştirilmiş en son teknolojidir ve bu yöntem Hastanemizde yapılmaktadır. Bu sistemin daha önceden kullanılan kapalı ameliyat istemlerine göre pek çok üstünlüğü vardır. Bu sistemde; Lazer ve radyofrekans ablasyonda olduğu gibi ısı enerjisi kullanılmadığından doku yanığı, cilt yanığı gibi komplikasyonları yoktur. Diğer sistemlerde olduğu gibi damar etrafına serum verilmesi gerekli olmadığından tek bir iğne girişi yeterli olmaktadır ve buda herhangi bir anestezi yapılmasına gerek bırakmamaktadır. Bu sayede; Ayağa kalkma süreleri daha kısadır (30 dakika), işlem süresi daha kısadır. (10 dakika) Bacakta hiç bir şekilde morluk ve ekimoz oluşmaz. İşlem yapılan damar bölgesinde herhangi bir şekilde sertlik ve germe hissi olmaz” diye konuştu.

Kaynak: İHA