Çanakkale'de Organ Nakli

Çanakkale’de 3 yıldır böbrek bekleyen 52 yaşındaki Halil Dündar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

Çanakkale'de Organ Nakli
Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen hastanın böbreği, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi organ nakli ekibi Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, Yrd. Doç. Dr. Kasım Arık, Yrd. Doç. Dr. Hasan Şahin, Yrd. Doç. Dr. Alparslan Akbaş, Nefroloji Uzmanı Uzm. Dr. Serkan Bakırdöğen tarafından başarılı bir ameliyatla Halil Dündar’a nakledildi.

Organ nakli operasyonunun ardından hastanın durumunun iyi olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, "Bugün yine mutlu bir haberle karşı karşıyayız. 53 yaşında Halil Dündar isimli hastamıza bugün sabah saatlerinde bir böbrek nakli yaptık. Verici aile, 19 yaşında bir bayan hastanın organlarını bağışladı. Beyin ölümü gerçekleşen, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ndeki hastamızın organlarını, ailesi büyük bir fedakarlık örneği göstererek bağışladılar. Böbreklerinden bir tanesi bizim Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Ünitesi’nde takıldı. Karaciğer ve diğer böbreği ise Bursa’da Uludağ Üniversitesi’nde takıldı. Bu konuda yeni bir ünite olmamıza rağmen tecrübemizi her geçen gün arttırıyoruz ve başarılı ameliyatlara imza atıyoruz. Tüm ekibim adına -özellikle organını bağışlayan aileye teşekkür ediyorum ve daha çok bağışın ülkemizde gerçekleşmesi için bu durumun teşvik olacağına inanıyorum. Bu konuda özellikle desteklerini esirgemeyen üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’e, Dekanımız Prof. Dr. Yavuz Demiraran’a ve Başhekim Doç. Dr. Mehmet Aşık’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan operasyonun başarılı geçtiğini belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran, “19 yaşındaki bir gençten 53 yaşındaki bir hastamıza takılan bu böbreğin onda yaşama dair güzellikler katacağına kesinlikle eminiz. Böyle bir cevheri burada barındırmaktan, burada yanımızda olduğundan dolayı çok mutluyuz. Faruk hocamız bunu defalarca kez yaptı. Kendisine her zaman en iyi desteği vermeye çalışacağız. Üniversitemizin bütün imkanlarını bize sunan Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer’e çok teşekkür ediyoruz. Halkımızın bu konuda çok bilinçli olduğuna inanıyorum. Çünkü bu kadar sayıda nakil yapan çok fazla bir il yok” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aşık ise organ nakli ekibinin ÇOMÜ’nün parlayan yıldızı olduğunu ifade ederek, “Çoğu üniversite için organ nakli kliniği bir prestij kliniğidir. Şimdi organ nakli kliniğimize yeni hastanemizde çok daha nezih şartlarda çok daha geniş imkânlar sunacağız. Kendilerine ellerinden geleni yaptıkları için teşekkür ediyorum ve bundan sonra artarak bu ameliyatların devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA