Başkan Dündar'dan Küçük Mete'ye İşitme Cihazı Sürprizi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ihtiyaç sahibi ailelerin umut kapısı olmayı sürdürüyor. Yenibağlar Mahallesi’nde oturan işitme ve konuşma engelli Neriman ve İbrahim Mert çiftinin, kendileri gibi işitme engelli çocukları Mete Mert, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın hediye ettiği işitme cihazı sayesinde artık duyabilecek.

Başkan Dündar'dan Küçük Mete'ye İşitme Cihazı Sürprizi
Geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile, ilçede ihtiyaç sahibi ailelere bir bir ulaşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, son olarak 7 yaşındaki işitme engelli Mete Mert’e sürpriz yaptı. Mete’nin eğitim gördüğü Ali Hadi Türkay İlkokulu’nu ziyaret eden Başkan Mustafa Dündar, öğrencilerin hazırladığı şiir dinletisini izledikten sonra, 2. sınıfta okuyan Mete’yi konuşma yaptığı sahneye çağırdı. Başkan Dündar, annesi Neriman Mert ile birlikte sahneye gelen küçük Mete’ye işitme cihazı hediye ederken, sahnede duygusal anlar yaşandı.

Mert ailesinin dramından ‘belediyem benimle’ ekibi sayesinde haberi olduğunu belirten Dündar, “İşitme engelli olmasına rağmen normal bir okulda eğitim gören Mert, bu cihaz sayesinde inşallah arkadaşları ve öğretmenlerini duyabilecek. Bu sayede derslerinde daha başarılı olacak. Anne-babası da işitme ve konuşma engelli olduğu için, aile içinde iletişim işaret diliyle sağlanıyor. Dolayısıyla evde konuşan olmadığı için, Mete de konuşmakta güçlük çekiyor. Ancak, kullanacağı cihazla birlikte işitme oranı yüzde 30-40 oranında artacak. Özel bir rehabilitasyon merkezinde göreceği tedavi sonrasında da konuşma yeteneğini de geliştirerek, sınıfındaki diğer arkadaşları ile çok daha rahat iletişim kuracak. Kendisinin başarılı bir öğrenci olduğunu öğrendim. İnşallah bu başarıları bundan sonra artarak devam eder” dedi.

Okul ziyareti sırasında öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelenDündar, okuldan ayrılmadan önce Mete ve Neriman Mert ile sohbet ederek, her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA