Bağlıkaya Açıklaması 'TÜRSAB'ı Turizmcilere Bırakın'

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya İstanbul’da seyahat acentesi temsilcileriyle bir araya geldi. TÜRSAB başkanlığına diğer adayların eleştirilerine de yanıt veren Bağlıkaya acentelere meslek birliğine sahip çıkma çağrısında bulundu

Bağlıkaya Açıklaması 'TÜRSAB'ı Turizmcilere Bırakın'
5-6 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleşecek olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Kurulu için geri sayım başladı.

TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya, kurucusu olduğu TÜRSAB Yeniden Platformu ile birlikte İstanbul’da seyahat acentesi temsilcileriyle bir araya geldi. 500’ün üzerinde acente temsilcisinin katıldığı toplantıda, demokratik ve modern bir TÜRSAB inşa etmek için yola çıktıklarını söyleyen Bağlıkaya, yenilikçi projelerini acente temsilcileriyle paylaştı. Diğer adaylar Başaran Ulusoy ve Emin Çakmak’ın eleştirilerine yanıt verdi.

Firuz Bağlıkaya, acenteleri 250 bin TL zarara sokacağı iddialarına, “Hazırladığımız yasa ortada. O yasada açık açık diyor ki kurulu olan acenteler 250 bin TL ödemeyecek, yeni kurulacak olan acenteler 250 bin TL teminat gösterecek. Bu teminat ile bırakın acentecinin zarar etmesini acente belgesi birden 250 bin TL değerlenmiş olacak. Bu kadar net konuşuyoruz ancak birileri çıkmış hala yalan söylüyor. Bir de üstüne TÜRSAB’ın parasıyla birinci kalite 184 sayfa kitap bastırıp kitabında bunu yazıyor” dedi.

TÜRSAB’ın turizmin en önemli çatısıyken şimdi önemsenmeyen bir konuma geldiğini belirten Bağlıkaya, “TÜRSAB turizmden uzaklaştırılmıştır, şirketler kuruluşu, bir holding haline getirilmiştir. 11 tane şirketi olan meslek örgütü kendi mesleğini değil 11 tane başka iş yapıyordur. Kendi işine odaklanmış bir örgütün 11 tane farklı işi olur mu? Benim turizmden başka bir işim yok. Ben bellboylukla başladım, 12 sene sigortalı eleman olarak acentelerde çalıştım, sektörün her alanında terimi akıttım ve bugünlere geldim. Ben çekirdekten yetişme turizmciyim. Başaran Bey’in şirketleri, Başaran Bey’in oğlunun şirketleri ortada. Başaran Ulusoy iş adamıdır. Emin Çakmak’da müteahhit olduğunu kendi söyledi.

Emin Bey açıklamasında diyor ki ‘Benim babamın müteahhitlik şirketi var, yüz binlerce metrekare de inşaatımız var’ biz de bunu diyoruz, sen de turizmci değilsin. Sende babasının şirketlerini yöneten bir müteahhit, bir iş adamısın. Peki dostlarım sorarım size üç aday var, bana baron diyorlar ama ortada benden başka turizmci yok bu nasıl bir bakış açısı, nasıl bir dürüstlüktür? TÜRSAB’ın kaynaklarıyla iş adamlığı oyunu oynamak isteyenlere meslek örgütümüzü teslim etmeyeceğiz. Demokratik, içi dışı bir ve adaletli TÜRSAB’ı inşa edecek ve örnek bir örgüt olacağız. TÜRSAB’ı tekrar turizmcilerin evi haline getireceğiz. Mesleğimize, ekmeğimize, TÜRSAB’a sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA