Üniversite Öğrencilerine Yangın Eğitimi

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi İtfaiye Amirliği tarafından Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü öğrencilerine yangın eğitimi verildi.

Üniversite Öğrencilerine Yangın Eğitimi
Adilcevaz Belediyesi İtfaiye Amirliği ve Adilcevaz Meslek Yüksekokulu işbirliği kapsamında itfaiye amiri Fuat Tutçu’nun öncülüğünde Özel Güvelik ve Koruma Bölümü ikinci sınıf öğrencilerine ‘Yangın Güvenliği’ dersi kapsamında uygulamalı olarak yangınlara müdahale eğitimi verildi.

İtfaiye Amiri Fuat Tutçu tarafından öğrencilere verilen eğitimlerde, meydana gelebilecek her türlü yangının söndürülmesi, doğalgaz, tüp ve akaryakıt kaçaklarına nasıl müdahale edileceği, her türlü olumsuz bir durumda vatandaşın güvenli şekilde nasıl tahliye edecekleri gibi konularda görsel ve tatbiki eğitim verildi.

Adilcevaz Belediyesi İtfaiye Amiri Fuat Tutçu, yangın eğitimlerinin önemli olduğuna değinerek, “Belediyemiz öncülüğünde ilçemizde eğitim gören üniversite öğrencilerine uygulamalı olarak yangınlara nasıl müdahale edilmeli, yangın esnasında neler yapılmalı ve yangında kullanılan araç gereçlerimiz hakkında eğitim verdik. Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü’nde okuyan öğrenci kardeşlerimiz için bu eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu arkadaşlarımız mezun olduklarında yapacakları işin bilinciyle hareket ederek her türlü olumsuz durumlarda nasıl ve ne şekilde müdahale edeceklerini öğrenmiş oldular. Arkadaşlarımızın yangın ve kaza gibi durumlarda bilinçli olarak hareket etmeleri hayati bir önem taşıyor. Çünkü bu arkadaşlarımız görev esnasında olumsuz bir olayla karşılaştıklarında ilgili ekipler olay mahalline ulaşana kadar, onların yapacağı ilk müdahale can ve mal kayıplarının önüne geçecektir. Adilcevaz Belediyesi olarak belli bir program dahilinde ilçe genelindeki tüm okullarla işbirliği yaparak öğrencilerimizi yangınlara müdahale konusunda bilinçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Erdoğan Uluğ ise, Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü öğrencilerinin yapacakları görevin önemli olduğuna değinerek, “Okulumuzun Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz çeşitli kurum ve işletmelerde görev alarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini koruyacaklardır. Bu kapsamda belediyemizle işbirliği yaparak öğrencilerimizi yangınlara müdahale konusunda bilgilendirdik. Öğrencilerimiz aldıkları bu eğitim sayesinde görev aldıkları yerlerde vatandaşlarımızı yangınlara karşı da korumuş olacaklardır. Bu kapsamda öğrencilerimize yangın konusunda verdikleri eğitimlerinden dolayı Adilcevaz Belediyesi itfaiye amirliğine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA