Sadi Öziş'in Tasarımları Walter Knoll'ün Koleksiyonunda

Ressam, heykeltraş ve tasarımcı Sadi Öziş'in tasarımları, Mozaik ile ortak bir projeye imza atan Walter Knoll'ün koleksiyonunda yer aldı.

Kuruluşunun 150. yılında ilk defa bir Türk tasarımcının çalışmalarını koleksiyonuna alan Walter Knoll'ün ürünleri, tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de satışa sunuldu.

Mozaik Ortaköy Showroom'da gerçekleştirilen lansmana katılan Sadi Öziş'in oğlu Neptün Öziş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bir süreden sonra babasının eserlerinin dünyaya açılmasının mutluluk verici olduğunu söyleyerek, "Bu tasarımlar 1950'lerde ortaya çıkmış tasarımlar ama değer açısından bu dönemde ortaya çıkmış, dünyaca bilinen muhtelif tasarımlarla aynı tasarım diline ve aynı değere sahip" dedi.

Projenin gurur verici olduğunu dile getiren Öziş, hem keyif aldığını hem de duygulandığını söyledi.

Walter Knoll'ün CEO'su Markus Benz de İstanbul'un ve İstanbul'daki mobilyaların harika olduğunu dile getirerek, "Bu sunumdan dolayı çok mutluyum ve onur duydum" ifadelerine yer verdi.

Mozaik'in kurucusu Yaman Erturan ise, Öziş'in İlhan Koman'la ortak atölyelerinde tasarlanmış ürünlerinin 1956'da maddi imkansızlıklar sebebiyle hayata geçemediğini dile getirerek, "Her şey bir kırışlık. Önce buzu kırıyorsun, ondan sonra açılıyor" diye konuştu.

Öziş, koleksiyona giren Fishnet, Burgaz ve Rumi isimli çalışmalarını, savaş sonrası Türkiye'sinde yaşanan malzeme teminindeki zorluklar sebebiyle, inşaat demiri, balık ağı, su borusu, kümes teli ve elektrik kablosu gibi malzemeler kullanarak tasarlamıştı.

Kaynak: AA