Richard Gere'den Evsizlere Ve Sığınmacılara Destek Çağrısı

Gere, Madrid'de evsizlere ve Avrupa'daki sığınmacılara yardım çağrısında bulundu

ABD'li ünlü aktör ve aktivist Richard Gere, İspanya'nın başkenti Madrid'de evsizlere ve Avrupa'daki sığınmacılara yardım çağrısında bulundu.

New York'ta yaşayan bir evsizi canlandırdığı "Time Out of Mind" adlı filminin tanıtımı için Madrid'e gelen Richard Gere, "Nueva Economia Forum" adlı İspanyol düşünce kuruluşunun konuğu olarak bir otelde konuşma yaptı.

İpotek mağduru veya fakir insanların evden çıkarılmalarını "ahlaksızca" olduğunu ve sorunun bu şekilde çözülemeyeceğini savunan Gere, insanların sorunlarının evlerinden atılmadan çözülmesini, aksi takdirde "pratik olmayan ve çok daha pahalı çözümlerin aranacağını" söyledi. Amerikalı aktör, "Dünyayı değiştirebiliriz ve bunu birlikte yapabiliriz" diyerek, dünyanın her yerinde evsiz insanlar için yapılan yardım kampanyalarına destek verilmesini istedi.

Bu arada Avrupa'daki sığınmacılarla ilgili bir soruya Gere, "Umutsuzluğa düşme noktasındalar ve onlara yardım etmek gerekir. Eğer hepimizin aynı gemide olduğunu düşünürsek bu sorunu daha hızlı çözebiliriz" yanıtını verdi.

Öte yandan DAEŞ ve terörizmle ilgili soruları cevapsız bırakan Amerikalı aktör, sadece Paris'teki terör saldırısıyla ilgili "Belki şu anda birileri kendini daha iyi hissediyor olabilir ama sonuçta bu saldırıların kimseye faydası yok. Hiçbir şekilde, hiçbir tarafa yardımı olduğunu sanmıyorum. Ayrıca intikam da kimseye fayda sağlamaz" değerlendirmesini yaptı.

Gere, "Terörizmin gerekçelerini derinden analiz etmek gerek çünkü Avrupa'daki okumuş gençler ve orta sınıf kendilerini, DAEŞ gibi terörist gruplar tarafından saldırıya uğramış gibi hissediyorlar" diye konuştu.

66 yaşındaki Richard Gere, Madrid'e kendisinden 34 yaş küçük İspanyol sevgilisi Alejandra Silva ile geldi.
Kaynak: AA