Ordu'da Telefonda Dolandırıcılık İddiaları

Altınordu ilçesinde, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları küçük çocuk ile yaşlı kadını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı

ORDU - Ordu'nun Altınordu ilçesinde, telefonda dolandırıcılık iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, H.B. (19), Şahincili Mahallesi'ndeki bir evin telefonunu arayarak kendisini polis olarak tanıttı. Telefona çıkan küçük çocuğa, anne ve babasının bir olaya karıştığını söyleyen zanlı, çocuktan evdeki altınları poşete koyarak, mahalledeki çöp tenekesinin altına bırakmasını istedi.

Çocuk, poşete koyduğu evdeki altınları, zanlının söylediği yere bıraktı. Bir süre sonra evin önüne gelen H.B, çöp tenekesinin altına bırakılan 15 bin lira değerindeki altınları alarak kaçtı.

B.H. (16) ise Şarkiye Mahallesi'nde yaşayan yaşlı bir kadına telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra evdeki paralarla yakındaki parka gelmesini istedi.

Evdeki 15 bin 270 lirayla parka gelen yaşlı kadın, kendisini polis olarak tanıtan B.H. ile buluştu. Yaşlı kadın, bir süre bankta birlikte oturduğu zanlıya yanındaki paraları teslim etti.

- Zanlılar, Şanlıurfa'dan ilçeye geldi

Bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar, durumu polise bildirdi. Ordu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, ihbar üzerine olayların gerçekleştiği bölgelerdeki iş yeri kameralarını inceledi.

Güvenlik kamerası kayıtlarından zanlıları tespit eden polis ekipleri, Şanlıurfa'dan geldikleri öğrenilen H.B. ile B.H'yi gözaltına aldı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, zanlılara ilişkin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, çocuğun altınları çöp tenekesinin altına bırakması ve H.B'nin alması ile yaşlı kadının parkta buluştuğu B.H'ye paraları teslim etmesi yer alıyor.
Kaynak: AA