Öğ-Der Başkanı İkinci Açıklaması 'Öğretmenlerimize Büyük Sorumluluk Düşüyor'

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, yarınlarımızın güvencesi, çocuklarımızı yetiştirerek hayata ve gerçek imtihana hazırlayan öğretmenlerimizin hepimizin baş tacı olduğunu belirterek, “En ulvi, sıkıntılı ve özverili mesleği yapan öğretmenlerimiz, sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyerek, eğiterek, öğreterek ülke hizmetine sunmaktadır. Bu bakımdan toplumu eğiten, yoğuran, onlara istikamet veren öğretmenlerimiz, milletimizin aydınlık geleceği bakımından hayati bir görevi yerine getirmektedir. Bu mukaddes vazifeyi sürdüren bu günlerin ve yarınların mimarı öğretmenlere, büyük sorumluluklar düşmektedir” dedi.

Öğ-Der Başkanı İkinci Açıklaması 'Öğretmenlerimize Büyük Sorumluluk Düşüyor'
Eğitime yapılan her türlü yatırımın, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğine yapıldığına olan inançla, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) olarak bu konuda yaşanan kısır tartışmaları gereksiz bulduklarını anlatan Başkanı Abdullah İkinci, “Ülkemizin kalkınmasında ihtiyaç duyulan nitelikli insanları yetiştirecek öğretmenlerimizin sosyal ve ekonomik yaşam standartlarının iyileştirilmesi hususunu bir kez daha ifade ediyoruz. Öğretmenlerimiz toplumda en alt gelirli üniversite mezunu çalışan olmasını doğru bulmuyoruz. Öğretmenlerimizin yaşam standartları diğer mesleklere bakınca oldukça geri durumdadır. Öğretmene verilen değer onların sosyal ve ekonomik imkanlarının artırılması ile olabilir. Yeni hükümetin ilk görevi eğitimin ve eğitimcilerin bekleyen sorunlarını çözmek olmalıdır.

Öğretmenlik mesleğinin toplumda özenilen bir meslek haline gelmesi için yapılması gereken çalışmalar konusunda Aralık ayında ÖĞ-DER olarak yerel eğitim şurası düzenleyeceğiz. Öğretmenin yetiştirilmesi, geliştirilmesi ve etkin hale getirilmesi için gerekli çalışmaları ÖĞ-DER olarak masaya yatıracağız.

Önce Ahlâk ve Maneviyat düsturu ile geleceğimizin teminatı olacak inançlı, ahlaklı ve eğitimli nesilleri, öğretmenlerimiz yetiştirecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA