Kartepe'de Dilenci Operasyonu

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri cami önlerinde, kavşaklarda ve yaya kaldırımlarında vatandaşların dini duygularını istismar ederek yardım isteyen dilencilere yönelik çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Kartepe'de Dilenci Operasyonu
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yapan şahıslara karşı çalışmalarını sürdürüyor. Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, çevre il ve ilçelerden Kartepe’ye gelerek duygu sömürüsü yaparak haksız kazanç elde etmek isteyen kişilere karşı vatandaşları uyardı. Dilenciliğin suç olduğunu belirten Çelik, “Ekiplerimiz dilencilere müsamaha göstermemektedir. Vatandaşlarımızdan da bu kişilere yardım etmemelerini istiyoruz. Çünkü bunlar duygu sömürüsü yapıyorlar. Bu yöntemle haksız kazanç elde edenlerle toplum olarak mücadele edersek başarıya ulaşırız” dedi.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, semt pazarında vatandaşların duygularını istismar ederek dilenen bir kişiyi uyardı. Uyarılara aldırış etmeyen bu şahıs hakkında ekipler, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’na istinaden cezai işlem uygulayarak üzerinden çıkan 63 TL’ye de el koydu. Tutanakla mülkiyetin kamuya geçirilmesi adına el konulan para belediye encümenine sevk edildi.
Kaynak: İHA