Kartepe Belediyesi Seyyara Geçit Vermiyor

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde haksız rekabete neden olan seyyar satıcılara izin vermiyor.

Kartepe Belediyesi Seyyara Geçit Vermiyor
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü haksız rekabete neden olan seyyar satıcılara geçit vermemek adına denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri mahalle ve sokak aralarında megafonla anons yaparak çevreyi rahatsız edecek şekilde çalışan ve ana arter ve ara arter yollarda faaliyet gösteren seyyar esnafa yönelik 5326 Kabahatler Kanuna istinaden gerekli cezai müeyyideleri uyguluyor.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, ilçe sınırları içinde vatandaşları rahatsız edecek şekilde satış yapan seyyar esnafa göz açtırmayacaklarını belirtti.

Müdür Çelik, zabıta ekiplerinin devriye halinde ilçe genelinde denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü belirterek, vatandaşları da uyararak seyyar satışın kanunsuz olduğunu ifade etti.

Müdür Çelik, “Seyyar satıcılardan alış veriş yapan vatandaşlarımızın aldıkları ürünlerle ilgili karşılaşacakları sorunlar karşısında muhatap bulamayacakları ve bu tür seyyar satışlarda hiçbir yasal hakları olmadığını bilmeliler. Bu nedenle vatandaşlarımız seyyar satış yapan satıcılardan alış veriş yapmamalılar” dedi.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, vatandaşların seyyar satış yapan satıcılarla ilgili şikayetlerini 444 4 373 ve 373 60 60 nolu telefon numaralarına iletebileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA