Çanakkale Kısa Film Festivali

Kentte yarın sona erecek festivalde ilk 3'e girecek eser sahiplerine para ödülleri verilecek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Çanakkale Film Festivali" başladı.

Festivalin yönetmeni öğretim görevlisi Meral Açıkgöz, Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla ana temanın "Çanakkale ruhu" olarak belirlendiğini söyledi.

Birlik ve beraberlik, barış ve dostluk, vatan sevgisi gibi milli, manevi değerleri konu alan pek çok eser sahibinin başvurduğu festivalde ön değerlendirmenin yapıldığını belirten Açıkgöz, şöyle konuştu:

"Sinema tarihi kısa filmlerle başlar. Bunun nedeni uzun metrajlı filmlere göre daha az maliyetli, daha özgür çalışabilme, yönetmenlerin kendi sinema dilini keşfetmeleri ve anlatılmak istenileni kısa ve çarpıcı şekilde izleyiciye ulaştırabilme kolaylığı sunmasıdır. Kısa filmler, sinema sanatında ayrı bir öneme sahiptir. Özellikle son yıllarda görüntü teknolojilerinin gelişmesi ve üretim maliyetlerinin düşmesiyle kısa film yönetmenlerinin sayısı da artmaktadır. Sinema sanatının gelişmesi adına bu son derece sevindirici bir durumdur. Dünyada ve Türkiye'de düzenlenen pek çok kısa film festivali aracılığıyla kısa filmin sinema sanatındaki yeri giderek artmakta ve önemsenmektedir."

Açıkgöz, bu festival ile sinema sanatına katkıda bulunmanın yanı sıra milli birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Festivalde birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 3 bin lira ödül verilecek. Türk sinemasının ünlü sanatçılarından Filiz Akın'ın onur konuğu olarak katılacağı kapanış ve ödül töreni yarın yapılacak.
Kaynak: AA