Altındağ 'İskep Projesi'Nde Örnek Belediye

Altındağ Belediyesi’nin dezavantajlı bireylerin istihdamının önündeki engelleri kaldırarak işgücü piyasasına erişimlerini artırmak amacıyla yürüttüğü “İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi”nin detayları basına anlatıldı.

Altındağ 'İskep Projesi'Nde Örnek Belediye
“İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP)" ortaklarından olan Altındağ Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından örnek gösterildi. Avrupa Birliği ve Türkiye hükümeti tarafından finanse edilen projenin basın toplantısında Altındağ Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Toplantıda projenin amacına, hedeflerine ve sonuçlarına ilişkin bir sunum gerçekleştirildi.

Altındağ Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği’nin hazırladığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteklediği İSKEP kapsamındaki 12 pilot belediyeden biri. Projenin Altındağ Belediyesi ayağındaki hedef kitlesi 3 grup altında toplanıyor. Engelliler, şiddet mağduru kadınlar ile yoksullar ve yoksulluk riski altında olan dezavantajlı bireyler, Altındağ Belediyesi’nin projedeki hedef kitlesini oluşturuyor.

Altındağ Belediyesi, yaklaşık bir yıldır devam eden projede istihdam sağlamaya yönelik olarak yüzlerce dezavantajlı bireye eğitim verdi. 300’ü aşkın dezavantajlı bireyle görüşmeler düzenlenerek iş konusunda yönlendirmeler yapıldı. Dezavantajlı bireylerin istihdam yoluyla ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını sağlama amacı taşıyan proje 2016 Temmuz ayında tamamlanacak.
Kaynak: İHA