TEOG'da İlk Oturum Yapıldı

Adana'da, Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınavların ilk oturumu gerçekleştirildi

Adana'da, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi ortak sınavların birinci oturumu yapıldı.

İlk oturumda öğrencilere, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorular yöneltildi.

Merkez Seyhan ilçesindeki Cebesoy Ortaokulu'nda sınava giren öğrencilerden Ertuğ Hotlar, Türkçe'de paragraf sorularının fazla olmamasına sevindiğini belirtti.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının ise uzun olduğunu ifade eden Hotlar, "Matematik soruları beni fazla zorlamadı" dedi.

Sınava giren bir öğrencinin velisi Hamdi Yıldız ise kendi dönemindekine göre sınavların çok farklı yapıldığını ve TEOG'un mantıklı bir sınav olduğunu söyledi. Yıldız, sınava giren öğrencilere başarı diledi.

Sınavın yarınki oturumunda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sorular yer alacak.

Sınavlarda, her ders için çoktan seçmeli 20 sorunun yer aldığı A, B, C ve D kitapçık türleri kullanılacak. Her oturum 40 dakika sürecek.
Kaynak: AA