Tayyar: Bahçeli'den ses seda yok

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar " Bayırbucak'ta Türkmenler katlediliyor. MHP'nin genel başkanından ses seda yok." dedi.

Tayyar: Bahçeli'den ses seda yok
Tayyar: Bahçeli'den ses seda yok
Beyaz Tv'de Ferda Yıldırım'ın sunduğu 'Son Söz' programında gündemi değerlendiren Şamil Tayyar, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye seslendi.

BAHÇELİ'DEN SES SEDA YOK

Bahçeli'nin, Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan katliama sessiz kaldığına dikkat çeken Tayyar 'Türk milliyetçiliğini hiç kimseye bırakmıyorlar. Bayırbucak'ta Türkmenler katlediliyor. MHP'nin genel başkanından ses seda yok. Niye Türkmenlerle ilgili MHP'den yüksek bir ses yok? Ülkücüler mesela Hatay sınırında protesto etmiyorlar? Bunları merak edip soruyorum.' dedi.

MHP'nin MİT tırlarına yapılan operasyonlarda paralel yapının yanında yer aldığına söyleyen Şamil Tayyar şu ifadeleri kullandı;

PARALEL YAPIYLA EŞGÜDÜMLÜ DAVRANDILAR


MİT tırlarına operasyon yapıldığı zaman Ortadoğu gazetesinin manşeti ve Bahçeli'nin açıklamaları vardı. Ve paralel yapıyla aynı refleksi gösterip, operasyona destek vermişlerdi. Oysa o yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Bu konuda en duyarlı olması ve hükümetin yanında yer alması gereken MHP yönetimi, maalesef paralel yapıyla eşgüdümlü hareket etmeyi tercih etti.

BAHÇELİ ÇELİŞKİ İÇİNDE OLMAMALI


Bir Rus uçağı düşürüldü. Hükümetin Türkmenlere verdiği ciddi destek ortada. Övse bir türlü, övmese bir türlü ama 'Önce ülkem, önce Türkiye, sonra partim' diyen Bahçeli'nin böyle bir çelişki olmaması içinde olmaması gerekirdi. En kısa zamanda bir tepki koyarlarsa iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü Türkiye böyle bir dönemde birlik olmak zorunda.

BEYAZ GAZETE