Palu'da 'Benim Kızım Da Okumalı' Projesi

Elazığ’ın Palu İlçesi’nde kız çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması için hazırlanan, “Benim Kızım da Okumalı” projesi başladı.

Palu'da 'Benim Kızım Da Okumalı' Projesi
Palu İlçesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) tarafından hazırlanan, “Benim Kızım da Okumalı” projesi hibe desteği verilmesiyle faaliyete geçti. Palu METEM Müdürü Ayhan Uludağ, projenin amacı, uygulama alanı, hedef grupları ve hedeflenen proje çıktıları ile ilgili olarak Kaymakam Mehmet Öztürk’e bilgi verdi. Kız çocuklarının okula devam edip istihdam edilmelerinin ilçe ve bölge için çok önemli olduğunu ifade eden Kaymakam Öztürk, projeye kendilerinin her türlü desteği vereceklerini söyledi.



Projenin hedefleri ile ilgili bilgi veren Uludağ ise, "Bölgemizde, düzenleyeceğimiz faaliyetlerle özellikle kız çocuklarının orta öğretimden sonra mesleki ve teknik eğitime katılmalarını sağlayarak, iş gücü piyasasında yer almalarını ve aileler de bu kültürün yerleşmesine yardım etmektir. Özel hedefler ise, başvuru sahibi kurumun, düzenleyeceği proje faaliyetleri sonuncunda tüm öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine ve kariyer planlamalarına yardımcı olmaktır. İl merkezine uzak, kırsal kesimde eğitimlerine devam eden ortaokul 8. sınıf öğrenci ve ailelerine kız çocuklarının toplumdaki yeri ve insan hakları Eğitimi vererek demokratik toplum oluşumunu daha geniş bir tabana yaymak istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA