Niksar Belediyesi'nden Öğretmenlere Yemekli Program

Tokat’ın Niksar ilçesinde belediye tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yemekli program düzenlendi.

Niksar Belediyesi'nden Öğretmenlere Yemekli Program
Selimbeyoğlu Düğün Sarayı’nda düzenlenen programa Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Garnizon Komutanı J.Binbaşı Hakan Kuşçu, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Şavlı ile idareciler, öğretmenler ve aileleri katıldı.

Düzenlenen program öncesinde Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ve eşi Mukadder Özcan masaları gezerek öğretmenlerin gününü kutladı.

Yenilen yemeğin ardından konuşan Belediye Başkanı Özdilek Özcan “İlk emri ’Oku’ olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Atalarımızın ’insan yetiştirme sanatı’ diye tarif ettiği öğretmenliğin çok zor fakat kutsal bir görev olduğu aşikardır. İslam’da bu zor mesleğin ilk temsilcisi şüphesiz ki Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’dir. Sevgili Peygamberimiz ’Ben öğretmen olarak gönderildim’ buyurarak bu mesleği benimsemiş ve kutsallaştırmıştır” dedi.

Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya ise yaptığı konuşmada, öğretmenlerin hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini belirterek kendisinin okula kayıt olmasındaki anısını anlattı. Babasının önemli bir işi olduğundan öğretmenin kendini velisi olarak kayıt ettiğini belirten Kaymakam Kapankaya, her zaman o öğretmenine minnet duyduğunu söyledi.



Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Milli Eğitim Müdürü Rahmi Şavlı ile Şube Müdürleri Hayrettin Tekin ve Bedir Arslan’a isminin yazılı olduğu kalem hediye etti. Programda ayrıca ilçe ve köylerde bulunan öğretmenlere isimleri yazılı olan kalemler hediye edildi.

Program hediye merasimin ardından son buldu.
Kaynak: İHA