Milli Savunma Bakanlığında Devir Teslim

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, görevi Vecdi Gönül'den devraldı

ANKARA - 64. Hükümet'te Milli Savunma Bakanlığına getirilen İsmet Yılmaz, görevini Vecdi Gönül'den törenle devraldı.

Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığına gelişinde Gönül tarafından kapıda karşılandı. Tören mangasını selamlamasının ardından bakanlık binasına geçen Yılmaz, burada anı defterini imzaladı. Daha sonra Gönül ve Yılmaz, makama geçerek bir süre görüştü.

Milli Savunma Bakanlığını devralan Yılmaz, hizmetlerinden dolayı Vecdi Gönül'e teşekkür etti. Gönül'ün yaptığı her görevde ülkesine, devletine ve milletine hakkıyla hizmet ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Bundan sonra da tecrübesinden mutlaka faydalanacağız. Sayın Bakanımdan özellikle istirhamım şudur ki anılarını mutlaka yazmasıdır. Çünkü yazılırsa ondan mutlaka başkaları da fayda edecektir" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanlığını devreden Vecdi Gönül ise devlet olmanın en önemli gereklerinin arasında iç ve dış güvenliği sağlamanın geldiğini vurguladı.

"Kamu hizmetlerinin bazıları tartışılabilir ama güvenlik konusunu tartışan hiçbir devlet olmaz, o zaman devlet olunmaz" diyen Gönül, Milli Savunma Bakanlığının "devletin ezelden ebede giden en önemli hizmet teşkilatlarından biri olduğunu" ifade etti.

Bakan Yılmaz'a görevinde başarı dileyen Gönül, "İnanıyorum ki yeni hükümetimiz kurulurken Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar, mazisi ve atisi hesap edilerek bugüne kadar yapılan çok büyük hizmetlere katkıda bulunacak, onu 2023'e götürecek bir kadro çok dikkatli seçildi. Bu kadro içinde Sayın Bakanımızı yine teşkilatımızın başında görmekten çok mutluyuz, iftihar ediyoruz" diye konuştu.

Hizmetlerinden dolayı Gönül'e plaket veren Yılmaz, kendisini bakanlığın çıkışına kadar uğurladı. Tören mangasını "Allah'a ısmarladık" diye selamlayan Gönül, daha sonra sivil plakalı otomobile binerek bakanlıktan ayrıldı.
Kaynak: AA