Konak AK Gençlikten Türkmenlere Destek

AK Parti Konak İlçe Gençlik Kolları üyeleri, Bayır Bucak’ta yaşanan Türkmen katliamı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Konak AK Gençlikten Türkmenlere Destek
AK Parti Konak Gençlik Kolları üyeleri, başkan Kemal Kılınak yönetiminde Saat Kulesi önünde bir araya geldi. Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın öncülüğünde gerçekleşen protestoda, Esad yönetimi ve Rusya kınandı. Kılınak, Türkmenlere yönelik gerçekleştirilen saldırılarda en büyük zararı kadınlar, çocuklar ve masum sivillerin gördüğünü ifade etti.

Asıl hedefin Türkmenler olduğuna dikkat çeken Kılınak, "Türkmenlere karşı bir katliam ve soykırım girişimi olduğu ortadadır. Suriye’ye sınırı olmamasına karşın bölgedeki çıkarları adına yanlı bir şekilde yaklaşan Rusya, katil Esed’in diktatörlüğünün devamını sağlamak maksadı ile savaş suçu işlemektedir" dedi.

DAEŞ’e karşı yapıldığı iddia edilen saldırıların olduğu bölgede Türkmenlerin dışında bir unsurun olmadığını vurgulayan Kılınak, şöyle konuştu: "Kobani olaylarında insanları sokaklara dökenlerin, söz konusu Türkmen kardeşlerimiz olunca kafalarını deve kuşu misali kuma gömmeleri yine oldukça manidardır. Bizim lugatımızda senin insanın, benim insanım diye bir durum yoktur. Öldürülen, zulme uğrayan masuma, dili, dini, rengi nedir diye sorulmaz ve zulme baş kaldırılır."
Kaynak: İHA