Hazar Gölü'ne 500 Bin Siraz Göl Balığı Bırakılacak

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürü Hakan Akgün, Hazar Gölü’nden yıllık 25 ton siraz göl balığı avcılığı yapıldığını, 2016 yılında 500 bin adet göle bu balıktan bırakmayı hedeflediklerini söyledi.

Hazar Gölü'ne 500 Bin Siraz Göl Balığı Bırakılacak
Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürü Hakan Akgün, Sivrice İlçe Belediye Başkanı Ebubekir Irmak’ı ziyaret etti. Hazar Gölü’nde kurum olarak yürüttükleri projelerle ilgili bilgi veren Akgün, “Hazar Gölü’nde ekonomik öneme haiz olan Siraz göl balığı olarak bilinen capoeta umblanın ticari olarak avcılığının yapılıyor. Yıllık av miktarı ise 25 ton civarındadır. Göldeki avcılık faaliyetinin bu tür üzerinde yoğunlaştı için 2016’nın Mayıs ayında Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi’nin faaliyete geçmesiyle ilk etapta 500 bin adet siraz göl balığı üretip Hazar Gölü’ne bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

Akgün, Hazar Gölü’ne balık bırakılmasıyla birlikte sürdürülebilir balıkçılığa ve balıkçıların sosyo-ekonomik yapısının iyileştirilmesine katkılar sunacaklarını da kaydetti.

Kendilerine düşecek her türlü sorumluluğu üstleneceklerini ifade eden Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ise, balıkçıların sosyo-ekonomik yapısının iyileştirilmesinin Sivrice ilçesi için büyük bir kazanım olacağını söyledi.

Kaynak: İHA