Eski Hırvatistan Başbakanı Sanader Serbest Bırakıldı

Hırvatistan Yüksek Mahkemesi, daha önce 9 yıl hapse mahkum edilen ve 4 yıldır hapis yatan eski başbakanlardan Sanader'i, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı

Hırvatistan Yüksek Mahkemesi, daha önce hakkında 9 yıl hapis cezası verilen ve 4 yıldır hapis yatan eski başbakanlardan İvo Sanader'in serbest bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme, 2012 yılında ülkedeki en büyük yolsuzluk davası kabul edilen "Fimi Medya" davasında 9 yıl hapse ve yaklaşık 2 milyon para cezasına çarptırılan Sanader'in, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Rementinats Cezaevi'nde 4 yıldır tutuklu bulunan Sanader'in, gün içerisinde serbest bırakılacağı ve pasaportunun geri verileceği bildirildi.

Eski Hırvatistan Başbakanı Sanader, genel başkanlığını yaptığı Hırvat Demokratik Birliği (HDZ) ile devlet kurum ve şirketlerinden "Fimi Medya" isimli şirket aracılığıyla "kanunsuz şekilde" para çekmekten suçlu bulunmuştu.

Mahkeme, davanın birinci dereceli sanığı Sanader'e 9 yıl hapis ve kanunsuz olarak devlet kurumlarından temin ettiği yaklaşık 2 milyon avroya el koyma cezası vermişti. Ekim ayında 1,6 milyon avro kefalet karşılığında serbest kalınmasına karar verilen Sanader'in, en son alınan mahkeme kararıyla ilgili kefaleti ödemesine gerek kalmadığına hükmetti.

Sanader, 2003-2009 yıllarında Hırvatistan'da başbakanlık yapmıştı.
Kaynak: AA