TBMM Turuncuya Büründü

TBMM binası, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri tarafından başlatılan “Kadınlara ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet Son Bulsun”, “16 Gün Boyunca Dünyayı Turuncuya Boyayalım” kampanyası çerçevesinde turuncu renkle aydınlatıldı.

TBMM Turuncuya Büründü
TBMM İdari Teşkilatı, kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddete son verilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri tarafından başlatılan “Kadınlara ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet Son Bulsun”, “16 Gün Boyunca Dünyayı Turuncuya Boyayalım” temalı küresel kampanyaya destek verdi.

25 Kasım’da, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde başlayacak olan kampanya, 10 Aralık İnsan Hakları Gününde sona erecek. Kampanya kapsamında yarından itibaren olmak üzere TBMM içinde kampanyanın resmi rengi olan ve daha parlak bir gelecek ile kadına yönelik şiddetten arınmış bir dünyayı temsil eden turuncu renkte hazırlanan afişler asılacak, TBMM lokantalarında turuncu renk sofra kağıtları kullanılacak. Yarın başlayacak kampanya öncesinde TBMM binasının ışıkları turuncu renge çevrildi.

Kaynak: İHA