Şehit Polis Memuru Serdal Toprak Defnedildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Serdal Toprak, memleketi Malatya’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Polis Memuru Serdal Toprak Defnedildi
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenin ardından helikopterle Malatya’ya getirilen şehit polis memuru Serdal Toprak’nın cenazesi son kez helallik için Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde bulunan Karşıyaka Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi.

Bu sırada şehidin babası Bekir, annesi Zahide ve eşi Burcu Toprak, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Ağıtların gözyaşlarına karıştığı cenaze töreninde, şehidin yakınları güçlükle ayakta durabildi. Şehidin 4 yaşındaki oğlu Umut Emre ise yaşananlardan habersiz annesinin kucağında babasını son yolculuğuna uğurladı.

Daha sonra şehidin naaşı ilçe merkezindeki Çarşı Camisi’ne getirildi.

Burada ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından kıldırılan cenaze namazına yeni açıklanan kabinede Gümrük ve Ticaret Bakanı olduğu açıklanan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazından sonra İl Müftüsü Ümit Çimen, tüm şehitler için dua okudu. Duadan sonra şehidin naaşı askeri manga eşliğinde cenaze aracına konuldu. Şehit Serdal Toprak, Doğanşehir Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Defin sonrası şehit için saygı atışı yapıldı.
Kaynak: İHA