Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

"Lojistik köy projesi, kent ekonomisinin yanında bölge ve ülke ekonomisi için de çok önemli. İnşallah yapımı tamamlandığında oluşacak canlılık, bütün sektörleri olumlu etkileyecektir"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Lojistik köy, Samsun'a büyük bir fırsat olacak" dedi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017 yılında tamamlanacak Samsun Lojistik Merkezi projesinin ülke, bölge ve kent ekonomisine vereceği katkı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Projenin Samsun'un sahip olduğu bölgesel avantajlarının önemini artıracağını vurgulayan Yılmaz, lojistik köyün bölgede operasyonlara başlama isteğindeki firmalara lojistik depo imkanlarını sağlayıp hedef bölgelerde rekabet edebilirliklerini geliştirme imkanı sağlayacağını söyledi.

Lojistik köyün "kuru-liman" tipi bir yatırım olduğuna işaret eden Yılmaz, "Samsun-Ordu karayolu doğu-batı yönünde ana bağlantı yolu olup, aynı zamanda Samsun’u Ankara’ya bağlayan anayoldur. Samsun-Çarşamba demiryolu hattı, lojistik merkezinin yanından geçmektedir. Dolayısıyla bu proje, kent ekonomisinin yanında bölge ve ülke ekonomisi için de çok önemli. İnşallah yapımı tamamlandığında oluşacak canlılık, bütün sektörleri olumlu etkileyecektir" diye konuştu.

Samsun’un topyekun kalkınması için sahip olunan bölgesel avantajları en iyi şekilde kullanması gerektiğine işaret eden Yılmaz, "Bu bölgesel avantajları İstanbul, Bursa, Kocaeli, hatta Sakarya kullanıyor. Türkiye’nin bütün kaynakları Marmara Havzası’nda üretiliyor, bütün iktisadi faaliyet burada yükseliyor. Bir yerde böylesine bir sinerji yükselmiyorsa kalkınma ve gelişme hızı yavaş ilerliyor" dedi.

Bölgesel avantajlar bakımından büyük zenginliklere sahip bir bölgede yaşadıklarını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ama ülke ekonomisine topyekun katkı verecek büyük iktisadi ve katma değer üreten bir şehir olamıyoruz. Bundan dolayı zorlanıyoruz. İhmal edip atlamazsak bazı yatırımları, Samsun’a çekip takviye ettiğimiz taktirde Marmara, Ege ve Akdeniz havzasına benzer şekilde bir fırsat yakalayabiliriz. Lojistik köy de büyük bir fırsat olacak. Bunun yanında Türkiye, Marmara, Ege, Akdeniz, İskenderun havzasına sığmayacak ölçüde büyük bir ekonomi hedefliyor. Bu ekonominin kapsama alanına ister istemez Karadeniz Havzası da girecek. Bu havzada üretime dayalı tesisler mutlaka yer alacak. Samsun da gerek lojistik gerekse diğer avantajlarıyla buna hazır bir şehir haline geliyor."
Kaynak: AA