Milli Eğitim Şube Müdürü Öğretmenini Unutmadı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz Bingöl, lise öğretmenine ziyarette bulunarak yaparak Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Bingöl, Karlıova ilçesinde 2001 yılında liseden mezun olduktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde eğitimini tamamladı. Bingöl, çeşitli okullarda görev yaptıktan sonra, okuduğu ilçeye Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atandı. Bingöl, lisede öğretmeni olan Kantarkaya köyü İlköğretim Okulunda görevli Menaf Filiz'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Öğretmeni Filiz'e çiçek vererek elini öpen Bingöl, Öğretmenler Günü'nü kutladı. Öğrencisinin şube müdürü olarak atandıktan sonra kendisini ziyaret etmesinden dolayı duygulanan Filiz, sınıfları gezerek öğrencilerine Bingöl'ü tanıttı.

Filiz, Bingöl'ün şube müdürü olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Her öğrencinin başarısı, öğretmenin başarısı demektir. Birçok eski öğrencim farklı yerlerde görev almış. Kimi şube müdürü, kimi öğretmen, kimi gazeteci, kimi doktor olmuş. Onların başarısı beni çok mutlu ediyor ve bu yüzden siz öğrencilerimin de başarı elde etmesi için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.

Bingöl de Filiz'in lise birinci sınıfta tarih öğretmeni olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

"Bana bu mesleği sevdiren, bugünlere gelmemi sağlayan ve büyük emekleri olan öğretmeninim ellerini öpmeye, teşekkürlerimi iletmeye geldim. Menaf öğretmen benim idealimdi, lise ve üniversiteyi okumanın ne olduğunu o öğretti. Her ne kadar bugün Milli Eğitim Şube Müdürüysem ve bugünlere gelmemi sağlayan Menaf hocamdır. Her ne kadar onun amiri sıfatında bulunsam da hocama karşı hiçbir zaman kendimi o gözle görmedim. Her zaman için onun öğrencisi oldum. Milli Eğitimde bulunmam hocamın bilgisinden faydalanmamam anlamına gelmiyor. Hemen hemen her gün hocamı ararım ve onun engin tecrübesinden faydalanmaya çalışırım. Beni bugünlere getirdiği için kendisine teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA